ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кирил Петков към ГЕРБ и ДПС: Трябва да разберат, че като кажем "не", е "не"
Автор: ИА Фокус 09:06 / 26.10.2023Коментари (0)1167
© NOVA
Няма да участваме в утрешното заседание на НС. Ние вярваме, че това е малката димка, или прах в очите на хората, точно преди местния вот. Това заяви категорично съпредседателят на ПП Кирил Петков в NOVA.

Според Петков ГЕРБ използва Делян Добрев за черен пиар: "Преди изборите го пускат да говори такива работи. Важен въпрос: къде са 27-те стотинки разлика – от лев, както обещаваха, на 73 стотинки? Цялата тема в момента е, вместо да говорим защо няма инфраструктура за ВиК, защо тротоарите са разбити, защо няма детски градини – защото това са техни кметове."

"ГЕРБ и ДПС трябва да научат, че като кажем "не" е "не". Това, което не могат да разберат, е че с нас се работи само ако вярваме в това, което правим. Нямам проблем, когато едни хора си взимат пиара за неща, в които ние вярваме. Това в петък ще е демонстрация", подчерта той.

"Всички сме обединени, че "Лукойл" трябва да си плати данъците в пълен размер. Десет години назад, по времето на ГЕРБ, те платиха нула лева данък. Тепърва си платиха чак когато ние управлявахме. Абсолютно сме обединени, че тази компания трябва да си плати този допълнителен данък. Когато те си ги платят, ние искаме да ги вкараме в един фонд, и после трябва да помислим много внимателно как да върнем тези пари след това на гражданите. Може да се случи както в Италия – да се премести собствеността. "Лукойл", ако войната остане в този вариант, ще има дългосрочен проблем да намира петрол, който не е руски", коментира той.

На въпрос има ли български апетити за "Лукойл", Петков обясни: "Миналата година техните продажби са 4 милиарда долара. Не знам има ли възможност някой да извади такива пари и да купи рафинерията. Който и да влезе в такава сделка обаче, трябва да има прозрачни средства."

За ролята на Делян Пеевски в некоалицията, съпредседателят на ПП сподели, че е обиколил почти цяла България и вижда, че може би същият процес между ПП и ДБ се случва между ГЕРБ и ДПС. "В Монтана, Търговище, Пазарджик, Велинград те подкрепят един кмет. Може би се чувстват по-силни заедно", добави той.

"Ако ние се представим много по-добре от тях, дали ще изискаме смяна в кабинета? Няма да изискаме. Вярваме на премиера Денков, на финансовия министър, на регионалния министър и на министъра на спорта. Ако имаме критики до ротацията за някой министър, може да повдигнем въпрос към ГЕРБ", коментира той предстоящата ротация през март месец.

По повод решението за Шенген, той допълни: "Чувстваме, че позицията на Австрия не е честна спрямо България. Те просто искат да правят реформа в Шенген и Европа и ни използват. Трябва да работим по-активно всички заедно. Вярвам, че само заедно ще успеем, но проактивно. Искаме да изпълним програмата, да доведем България в Шенген, да изпълним ПВУ."

На въпрос, ако не са на балотаж в населени места в страната, кого ще подкрепят, той заяви: "Аз не вярвам в такава хипотеза. Васил Терзиев ще бъде следващият кмет на София, абсолютно сигурен съм. Балотажите, които изглеждат сигурни, са Пловдив и Варна. За да може да победи, човек трябва да си представи победата. Стратегията ни е – играем за победа. Направеното на национално ниво с постигнатите реформи, ако имаме подобни успехи и в общинските съвети, това ще е голяма победа."


Още по темата: общо новини по темата: 942
08.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Академично гребане и кану-каяк
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: