ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Каракачанов за мигрантските екшъни: Някои райони на столицата започват да заприличват на Пакистан или Бейрут
Автор: Йоланда Пелова 14:42 / 09.03.2024Коментари (1)4846
©
Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за защита.

Тази позиция изразява Красимир Каракачанов – бивш вицепремиер по сигурността и министър на отбраната след поредицата сблъсъци с нелегални мигранти само в рамките на три дни в София, предава Sofia24.bg.

След нападението на група нелегални мигранти над младежи на бул. "Витоша“ преди две вечери снощи станахме свидетели на масов бой между групи нелегални мигранти в кв. "Овча купел“.

След скандал за жена в 21 ч. снощи две групи нелегални мигранти с тояги и други подръчни средства се сбиват в центъра за бежанци в кв. "Овча купел“. Боят се пренася и извън центъра за мигранти, като саморазправата продължава и по главната улица на квартала – бул. "Монтевидео“.

От видеата, заснети от жители на квартала, ясно се виждат групи от хора, които носят големи тояги и прътове. Има няколко пострадали, единият е приет в спешната помощ в Пирогов. Охраната на бежанския център, която не е въоръжена, не е могла да се справи със ситуацията.

Подобна сцени в кв. "Овча купел“ и други центрове за бежанци – във Военна рампа в София и Харманли, наблюдавахме преди години – тогава имаше нападения и над жени, а през 2013 година младо момиче – продавачка в денонощно магазинче на ул. "Пиротска“, бе намушкано с нож.

Днес ситуацията в София отново се нажежава поради факта, че броят на нелегалните мигранти видимо се увеличава. Въпреки опитите на правителството на сглобката да прикрива подобни инциденти, ситуацията в бъдеще ще се влошава допълнително поради засиления мигрантски натиск на българо-турската граница и заради безотговорното споразумение, подписано с Австрия от правителството Денков-Габриел, според което от Австрия и други европейски страни вече започват да ни връщат големи групи мигранти.

Като естествена реакция на бездействието на властите граждани вече призовават за създаване на граждански патрули, които да гарантират сигурността в българските градове.

С просто око се вижда, че някои райони на столицата между Лъвов мост, Женския пазар и бул. "Тодор Александров“, отново започват да заприличват на Пакистан или Бейрут.

За да се гарантира сигурността на българските граждани и за да се избегнат саморазправи и сблъсъци, правителството и Столична община трябва да спрат да се правят на разсеяни и да вземат следните спешни мерки.

На първо място охраната на границата с Турция трябва да се засили, гранична полиция трябва да получи ясна заповед за недопускане на нелегално преминаващи, а не за тяхното посрещане и регистриране на наша територия. Напомняме, че нелегалното преминаване на границата според българското законодателство е престъпление!

Второ, изнасяне на всички мигрантски центрове от големите градове и изнасянето в ненаселени райони в близост до границата с цел репатрирането им извън България.

Трето, всички съществуващи лагери за бежанци да бъдат от закрит тип – т.е. пребиваващите там да не напускат пределите на лагера и да не обикалят свободно където си пожелаят и да правят опити за напускане на страната.

Четвърто, до преместването или репатрирането на нелегалните мигранти лагерите, разположени в София и други градове, да се охраняват от усилени постове на Жандармерията, а не от невъоръжена охрана.

Ако правителството продължи да бездейства, гражданите на Република България имат пълното морално право да се самоорганизират, за да защитят своето имущество, здраве и живот.


Още по темата: общо новини по темата: 375
25.04.2024 »
06.04.2024 »
05.04.2024 »
01.04.2024 »
31.03.2024 »
29.03.2024 »
предишна страница [ 1/63 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Ще става и по лошо , проблеми ще има и по други градове. Като няма държава, така ще е. По важно е сега ,,деленето на баницата,,
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: