Камери запечатали заплахите за убийство, отправени от Рашков?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (34)
09:39 / 30.09.2011
11847
Камери са запечатали заплахите за убийство, които Кирил Рашков отправил към Веселин Христов и съпругата му Иванка Петрова няколко часа преди племенникът им Ангел да бъде премазан фатално в Катуница. Доказателството е най-сериозният коз в ръцете на прокуратурата. Предполага се, че ще бъде назначена експертиза на видеоматериала, за да се установят с точност датата и часът на заплахите.

На кадрите се вижда как осем часа преди трагедията Кирил Рашков, внукът му Киро и техен братовчед отишли в кафенето на Веселин Христов. Рашков старши се изплюл в краката на хората с думите "Гяури мръсни". След това им казал, че ще им извади очите и че ги чака смърт. Цялата зловеща сценка била уловена от охранителните видеокамери от къщата на Веселин Христов.

Той се оборудвал с тях след като преди две години в заведението му била хвърлена самоделна бомба, а колата му била изпепелена. Междувременно проверките не установили кой е поръчителят на двете престъпления. Затова още миналото лято Веселин и 300 души от Катуница се подписали в жалба срещу клана Рашкови с основния аргумент, че фамилията тероризира цялото село.

Кавгите между Веселин Христов и майка му София с Кирил Рашков датират от времето, през което жената е била кметица на Катуница. Още през 2001 година тя алармира, че Кирил Рашков е заградил незаконно 43 декара общинска земя край Катуница. Проверка от април същата година на община Садово констатира нарушенията на Рашков и го предупреждава да махне парапетите. Два месеца по-късно той отново почнал да огражда и да прави навеси. 

Следват нови проверки, предписания сам да си събори оградите и обсъждания в местния общински съвет, от които не последвало нищо. През декември 2001 цар Киро дори внесъл на сесия предложение да купи имотите, а когато съветници започнали да гласуват, той се изправил и заявил, че сега ще гледа кой какъв вот дава и после всеки ще си носи последиците.

Две години по-късно Рашков увеличил заграбеното с нови имоти, като общо присвоената от него общинска горичка станала около 90 декара. Вътре той си построил хасиенда, започнал да отглежда сърнички и направил басейн с нещо като открита сцена. Незаконните му огради и палати край селото бяха бутнати от РДНСК едва в началото на тази година.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (34)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).