Калоян Каймакчийски към първата си жертва: С какво искаш да те убия?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:17 / 12.04.2023
9715
Кристина Благоева не е първата жертва на 34-годишния Калоян Каймакчийски. През 2018 г. той е осъден за закана с убийство към друга негова приятелка, която също го е зарязала. Историята е като под индиго с тази на Кристина, но без фаталния край. И двете са негови колежки. Каймакчийски ги тормози, ревнува, заплашва, пише 24 часа.

Първата му жертва е от Пазарджик, но е работила в офиса в София, където двамата се запознали.

Връзката им започнала през декември 2015 г. Дори живеели заедно в апартамента му. И тя, както Кристина, поискала да се разделят заради болната му ревност. Калоян редовно й вдигал скандали. Според мотивите по делото той е въздействал върху психиката й, за да се страхува от него и да му се подчинява. Точно това я принудило да прекрати отношенията им, да напусне работата си в София и да обърне живота си, като се завърне в дома на родителите си в Пазарджик.

Каймакчийски обаче не бил съгласен. По същия начин, както е заплашвал убитата миналата седмица Кристина. Продължил да я подлага на телефонен терор. Няколко пъти пътувал и до родния й град, за да я убеди да му даде втори шанс. Пишел й съобщения със заплахи, в които казвал, че ще “затрие" себе си, но няма да пропусне да направи същото с нея и семейството й. Дори успял да я накара да отидат заедно на море. Уверявал я, че така ще се успокои и ще приеме факта, че вече не са двойка. През юли 2016 г. заминали за Китен за три дни. На връщане тя му казала, че е категорична в решението си за раздяла.

Месец по-късно, на 26 август, Калоян нахлул в дома й, без тя да го очаква. В 7,10 часа сутринта майката на жената излиза за работа и заключва входната врата на втория етаж, където спят двете с дъщеря й, както и входната врата на къщата. Точно 10 минути по-късно Калоян влиза в дома на семейството. Как е станало това, разследването не успява да установи с точност. Още с проникването в къщата ревнивецът се насочва право към стаята на вече бившата си половинка.

Тя се събужда от отварянето на вратата. Вижда го с раница на гърба, облечен в сив суитшърт на райета, с нахлупена на главата качулка и сиво шушляково горнище. Върху обувките бил нахлузил калцуни, а на ръцете - сини медицински ръкавици. Вероятно за да не оставя следи. По същия начин Каймакчийски е с ръкавици и когато влиза в колата на Кристина на 3 април т.г. Тогава обаче носи пистолет, с който я убива.

А през 2016 г. в Пазарджик е въоръжен с електрошокова палка и нож. Когато го видяла над себе си, жената опитала да се изправи, но той я натиснал по челото с лявата си ръка, за да не мърда. Тя се вцепенила от страх. Каймакчийски извадил сгъваемия нож и го отворил.

“С какво искаш да те убия?! - й изсъскал той, размахвайки пред погледа й палката и ножа - Защо не ме улесниш и не се самоубиеш?"

Бившата му била толкова уплашена, че му отговорила: “Добре, ще се самоубия".

Виж коментарите (0)

Още по темата (25):
20.04.2023 Калоян за Кристина: Смених доста жени след нея, имах много гаджета, не я
помня
19.04.2023 Терор в следствения арест за Калоян Каймакчиев, заподозрян в убийството на Кристина
16.04.2023 Излязоха още подробности за зверското убийство в София
13.04.2023 Kалоян остава окончателно в ареста за убийството на Кристина
13.04.2023 Обвиненият за убийството на Кристина: Моля за по-лека мярка!
13.04.2023 Делото за убийството на 32-годишната Кристина ще се гледа днес
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).