ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как да не си късам нервите с легализацията на документи…
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:00 / 13.04.2022Коментари (0)1343
©
За всички нас е вероятно поне веднъж в живота ни да се наложи да легализираме документи. Дали за работа, кандидатстване в университет или за виза.

И най-вероятно на никой няма да му хареса целият процес, включващ обикаляне по институции и часове прекарани в чакане. Е, за щастие вече може да подадете за легализиране документите си онлайн и по този начин да спестите време, усилия и доста нерви.

Какво е легализация и кога е нужна?

Легализацията на документ е удостоверяване на неговата автентичност и достоверност чрез положени заверки от държавни администрации и/или Апостил. Най-често се налага един документ да бъде легализиран при необходимост от представянето му пред власти, институции или учреждения в друга държава.

Превод и легализация може да се извършва на документи, издадени от българска институция, както и такива, издадени от чуждестранна администрация. Но процесът на легализация се различава.

Легализация по остарелия начин…

Днес все повече услуги могат да бъдат извършени онлайн. Но легализацията на документи, ако я извършвате сами, все още налага разнасяне на документите по офиси и институции, чакане по гишета и опашки и разправии заради чести промени в наредбите.

Къде и как се легализира всеки документ зависи не само от институцията, от която е издаден, а и от вида на документа. Тоест, за някои документи е нужно да посетите НАЦИД, за други Министерство на Правосъдието, а за трети – Областната администрация във вашето населено място.

Различните институции предлагат и различни срокове за изпълнение – някой извършват заверката за 3 дни, други за 7. Така че, ако имате пакет от документи за легализация, трябва да обиколите различните институции, за да подадете документите си. А пък за да ги получите най-често се налага да отделите няколко дни.

След поставянето на Апостил, трябва да намерите оторизиран преводач, който следва да извърши превода на документа ви и на Апостила, да го подпише и подпечата и да ви го предаде на хартиен носител. Оформеният превод, заедно с документа, се занася в Консулски Отдел на МВнР за заверка на превода. Но всичко това е валидно само за български документи…

А и през целия този процес по различни гишета се плащат и различни такси.

Онлайн легализация

Но макар и легализацията да не е станала изцяло онлайн процес, някои агенции предоставят възможност за дистанционно извършване на превод и легализация за клиента. По този начин вие не се занимавате с нищо друго освен да подадете поръчка в агенция и да предадете документите си – агенцията отговаря за всички стъпки, етапи и процеси.

Един пример е агенция Арте.Док, които са разработили система за онлайн поръчка за превод и легализация на документи , която да улесни максимално клиентите им. Онлайн поръчката може да се подаде бързо и лесно в 3 стъпки по всяко време, от всякакво устройство и от всяка точка на България и света. От вас се иска само да изпратите документите в техен офис.

Агенцията ще се погрижи за досадните стъпки по заверяването на вашите документи, независимо през колко институции трябва да мине документът; ще е наясно с актуалните законови промени, което ще ви спести допълнително време; ще търси вместо вас най-добрия езиков преводач.

Арте.Док също предоставя специални пакети за комбинирана услуга за превод и легализация, с които може да спестите и средства.

Защо да изберем онлайн превод и легализация?

Легализирането на документи е процес, който може да отнеме повече време от очакваното, особено когато сте решили да го направите сами.

Агенция Арте.Док гарантира, че благодарение на онлайн системата им за поръчка на превод и легализация значително ще ви улесни, като подадете и получите обратно желания документ от комфорта на дома, без чакане по опашки и без усилия.

Най-искреният отговор на този въпрос е: Защото ще си спестите време и усилия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: