Изграждат алея на толерантността в Стамболийски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:42 / 04.11.2022
976
Алея на толерантността ще бъде изградена в Стамболийски. Инициативата е на кмета на общината Георги Мараджиев, който на днешната дата – 4 ноември, преди три години встъпи в длъжност за втория си мандат. Алеята ще започне от паметника на героите в парка пред Общината и тук ще бъдат увековечени имената на всички личности, които са оставили следа в развитието на града.

"Винаги ми е било интересно да наблюдавам как властта променя не човека, а индивида! Никога не съм бил политик. На днешната дата преди три години встъпих в длъжност за втория си мандат, но и в момента на моята страница във Фейсбук пише: Обществена личност. Всеки, докоснал се до властта, си мисли, че всичко започва от него. От днес! Гордея се, че запазих човешкото в себе си и се отнасям с признателност към всички кметове преди мен. Може би съм първият, който преди години предложи и Общинският съвет взе решение всички кметове да бъдат отличени съм званието "Почетен гражданин на Стамболийски“! Затова стоя сега пред един забравен паметник в центъра на Стамболийски и си мисля за всички кметове преди мен. Всеки един е дал нещо на този град. И реших: Ще ремонтираме този паметник, защото крайно време е в нашия град нещо да напомня за тези хора. Алея на толерантността!“, написа по повод новата инициатива кметът Георги Мараджиев. По думите му тук ще намерят признание не само политически личности, но и общественици, творци, спортисти. "Така ще гледаме в бъдещето, но ще виждаме настоящето и ще помним миналото! А кой ще е следващият кмет на общината, то е ясно още от 9 ноември 2015 година. Тогава започна първият ми мандат!“, коментира още градоначалникът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка в парка
Вдигат определени пенсии
Жълт код за проливни валежи и гръмотевици е в сила за 2 области
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).