Ирена Анастасова: Сега учителите крепят образованието

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:23 / 08.12.2020
2803
Доброволците от парламентарната група на "БСП за България" са над 30. Те изпълняват ангажиментите си в дните, когато не заседава парламента, но някои депутати продължават и в пленарни дни и след работно време да вършат това. Помагат в болници в цялата страна, в лаборатории, в РЗИ - кой където може, а депутатите-педагози официално са регистрирани в платформа за заместващи учители по училищата.

Разяснението направи в предаването "Още от деня" по БНТ заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова по повод текущата доброволческа инициатива на народните представители от левицата.

Тя коментира поредния отказ на премиера Борисов да бъде изслушан в парламента така: "Не е ли логично министър-председателят в една парламентарна република да дойде в парламента и да отговори на въпросите на народните представители? Да  обясни на българските граждани за закупените ковид ваксини и да отговори - защо управляващите отказаха да гласуват нашето предложение изрично да се посочи, че ваксините ще са безплатни и доброволни. Предложихме това да бъде прикрепено към решението за закупуването на ваксините, защото не им вярваме - и с право. Премиерът обещава едно, но се случва съвсем друго. Обещаваше се, че нямаше да се затваря държавата, но се затвори. Даже днес, министър-председателят казва, че на 21 декември ще се отваря всичко, но само 3 часа по-късно на брифинг неговия здравен министър го опровергава. Как да им вярваме?".

Народният представител от левицата коментира и състоянието на образователна система като според нея учебните занятия трябва да продължат присъствено. По нейните думи, през пролетта, макар че системата се е справила организационно, не е могла да осигури равен достъп на децата в България до качествено образование, включително и заради липса на устройства.

"През летните месеци Министерството на образованието  не предприе необходимите мерки, за да може сега нещата да са по-добре. Дори и в момента Министерството на образованието няма реален поглед какво се случва в страната. До момента няма нито един анализ за втория срок на миналата учебна година - къде са били пропуските, какви умения не са придобили децата и какви знания им липсват. Всичко беше оставено в ръцете на отделните директори на училища и в ръцете на отделните учители. В момента те крепят системата. Много съм притеснена, че в момента нивото и качеството на образованието, не просто в различните региони, а в едни и същи училища, е много различно", каза още Ирена Анастасова.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).