Илин Димитров: Имаме нужда от бранд бук, този в Турция е добър пример

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
09:09 / 05.12.2023
1532
Трябва да бъде направена Агенция към Министерски съвет или към друга институция, която да координира всички действия на отделните министерствата и да следи как промотираме България, в това число рекламни клипове, изложения, как посрещаме гости-туристи. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Илин Димитров, секретар на президента по туризъм, образование и култура.

Той отбеляза, че има ред въпроси, които засягат бранд България: "С какво извозваме туристите ни, зелени ли сме, на летищата ни какво е показано, какви са рекламите, как изглеждат входните ни точки - КПП-та. Нашата задача беше да направим една дигитална карта и QR код, където докато чакате да видите в България какво се случва. Автогарите, жп гарите, морските ни гари, всички входни точки трябва да се прегледат", отбеляза Димитров.

Той допълни, че е много важна и направата на бранд бук, където да бъде посочено къде рекламираме и къде не рекламираме: "Трябва да направим за страната ни бранд бук. Давам ви пример с Турция, половината им бранд бук е какво да не правят, това също е много важно. Кои теми трябва да се повдигнат, какви са протоколните подаръци, би било хубаво да имаме български вина, с етикети със съкровищата ни, какви послания се отправят. Всичко това комбинирано с усилията на всички министерства на Република България може да се получи един прекрасен продукт. Но техните действия трябва да бъдат съгласувани с един орган, който да поеме тази функция, дали ще е Агенция, дали ще е министерство, няма такова голямо значение. Ако е Агенция към Министерски съвет, може би ще стои по-добре, като ще се съобразяват повече с нея", смята бившият министър на туризма.

Според Илин Димитров няма как да стане без съгласуване и само със задружни усилия можем да придвижим този въпрос напред.

Виж коментарите (0)

Още по темата (695):
17.05.2024 Президентът: Парламентът да бъде употребен за предизборна трибуна
14.05.2024 Край на рекламата на хазарт по медиите
13.05.2024 49-ият парламент: Равносметката
09.05.2024 Румен Радев налага вето на Закона за хазарта?
06.05.2024 Почина Петя Ставрева
01.05.2024 Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хазарта
Още новини от Национални новини:
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Борисов: В България можеше да се случи същото като в Словакия
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).