ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Илчовски твърди, че е бил изнудван и рекетиран за пари от управляващите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:16 / 07.05.2021Коментари (5)3627
© БТА
На изслушване в парламентарна комисия бизнесменът Светослав Илчовски каза, че е бил изнудван и рекетиран за пари от управляващите и фирми, свързани с хора на ГЕРБ, предава БТА.

Илчовски разказа, че е присъствал на среща на бизнесмени с премиера Бойко Борисов на 7 януари, Ивановден, през 2017 година в държавно горско стопанство "Витошко-Студена". На срещата са присъствали тесен кръг хора - около 20-30 човека. Запитан кои са присъствали, Илчовски каза "Ние сме от всички партии, шефа на горското, брат му на този човек /Иван Ангелов, собственик на фирма "Градус"/ Батко и Братко, Теди Кацарова, Анелия, Цецко Гъската и други, които не познавам". Премиерът дойде късно, към 20:30 часа, нахрани се набързо, вдигна ръка и каза, че му се играят карти. Играха карти до 24:00 часа и си тръгна".

Той каза, че около 19 часа, още преди премиерът да дойде, му е бил показан запис с издевателства на затворник. "Боян Марков от Стара Загора ми показа на телефон записа, който беше разгледан от всички. На записа беше показано как се издевателства над известен затворник", каза Илчовски. /На предишното заседание на комисията Илчовски назова името на затворника - Миню Стайков./ По-късно добави, че днес е разговарял с този затворник, който скоро ще излезе от затвора и ще разказва още неща.

Илчовски каза, че в периода 2014 - 2020 година е продавал на фирми на Иван Ангелов зърно /не уточни какво зърно/ по около 30- 40 хиляди тон на година с около 15 - 20 лева на тон по-евтино. Има картел на търговията на слънчоглед като качеството на зърното се занижава и се продава на по-ниска цена на фирми на Иван Ангелов, посочи Илчовски.

Светослав Илчовски каза още, че оценява бизнеса си на 300 милиона лева, но е щял да бъде много по-богат, ако не е бил изнудван от ГЕРБ. Средно на година съм бил рекетиран с около 500 - 600 хиляди лева, но оцелях, заяви Илчовски.

Бизнесменът каза в отговор на въпрос, че Иван Ангелов е загробвал норки в мина на Христо Ковачки, но без негово знание. Бил е помолен от Ангелов да загроби норки в Плевенско и Врачанско, но е отказал. /Иван Ангелов притежава през фирми единствената ферма за отглеждане на норки в страната./

Фирми, свързани с Иван Тодоров, внасят в България едни от най-големите хранителни боклуци на света, каза Илчовски. Вносът на месо и други храни не минава без тяхно одобрение, като на стоката на конкурентите се намират болести и вносът се забранява. Илчовски посочи, преди десетина месеца е имало внос на свинско месо с лошо качество от Бразилия, чрез фирми, приближени на управляващите.

Субсидии съм получавал всяка година - средно по четири милиона лева, каза Илчовски.

Най-много пари в България се "изпират" през сделки за земеделска земя и нашите политици са пълни с такива /парцели/, каза Илчовски в отговор на въпрос защо е бил молен да не купува земеделска земя. Той добави, че в такива сделки един декар например се купува за 1000 лева, но се декларира пред нотариус, че е придобит за 500 лева.

Светослав Илчовски каза, че всяка година от структурите на ГЕРБ му е било искано през "Напоителни системи" да плаща по 200 хиляди лева за да полива парцелите си. Той добави, че е продал по-късно на Иван Ангелов поливните си системи на занижени цени.

Илчовски каза още, че през септември 2020 година му се обаждала Петя Аврамова с искане да спре да купува земя и го е заплашила, че ще го даде на техните прокурори. Илчовски посочи, че не спрял да купува земя, но и никакви последствия не е имало.

Иван Ангелов, мажоритарен собственик на "Градус", каза пред депутатите, че ще даде Илчовски на прокуратурата, защото непрекъснато лъже. Ангелов каза, че миналата година е купувал от Илчовски царевица на цена 280 лева за тон, а от друга фирма - на цена 270 лева за тон. По-късно е имал сделки с Илчовски на цена 265 лева за тон царевица, а от други производители - на цена 260 лева за тон. Ангелов каза, че през 2018 година е дал заем от пет милиона лева на Илчовски, който не могъл върне, а после му е искал още 3,5 милиона лева кредит.

Ангелов каза още, че не вярно, че е давал пет хиляди лева за плеймейтка на Бойко Борисов. По думите му Борисов, ако иска, може да си поръча много по-хубава и по-скъпа жена. Той не отрече, че Борисов му е съдействал за решаване на ветеринарни проблеми с износа на български стоки. Борисов е гарантирал пред турските власти например, че българските ветеринарни сертификати, отговорят на европейските стандарти, каза Иван Тодоров. Той добави, че е искал и получавал съдействие и от други премиери и политици като Сергей Станишев и Георги Първанов.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Този е по-голяма мастия и от другарката галевица! Защото тя е образец - развеждана,парясвана,мотала се насам-натам,и като кварталната к***а вика на всеослушание - аз съм най-честната,другите са мастии!
0
 
 
До сега мълча ,като г*з. Сега с комисия се появи. Щото ще има избори след 2 месеца. Шкафчетата се изтъркаха,сега кокошки. Кокошкари!!! Иначе от много години снасял ама мълчал.Сега трътката му е омекнала и ще го ползват за шкафче!!!
+3
 
 
Браво бе! Намерихте един, направо злато! Намерихге един дет пълнил на Баце касичката....за 11 години намерихте 1! Т'ва сигурно ще е световен рекорд по честост на управляващо партия в света след 11 години управление изнамериха един, заради който задържаха парламента, че комисията да работи!!! Е те т'ва ако не е парламент ЦИР здраве му кажете! На 5-ти върнат 3-тия мандат, но на 11 разпускане на парламента? Щото??? Щото МаяМА-комисията трябваше да изкара някво плямпало да говори некви небивалици....2 дена инак няма комисия и няма ни едно нещо за 1 месец парламент!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: