Хубавият мобилен телефон е сред най-важните устройства за българина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
10:27 / 21.02.2016
5785
Хубавият мобилен телефон е сред най-важните устройства за българина. Финансов анализ за това какво купува на изплащане българина показва, че търсенето на смартфони скача с цели 40 процента за миналата година.

Телевизор, смартфон, лаптоп - така подреждаме стоките когато ги купуваме на изплащане. Парадоксът е, че ако хладилникът няма нужда да е писък на модата - за телефона това е задължително и е една от основната причина да си купуваме телефони.

Ако миналата година сме били склонни да дадем за телефон 500-600 лева за умен телефон сега даваме тройно повече.

В класацията топ 10 на изплащане с всяка година домакинските уреди отстъпват назад. "Българинът не е склонен да изхвърля работещ уред от кухнята си. Но е склонен да продаде по-евтино смартфона си на няколко месеца, за да доплати още стотици левове, за да си купи по-новия модел", смята Йордан Вакъвчиев, управител на магазин за техника.

За най-младите телефонът е статус, а миялната машина не. Според финансистите правили анализа, смартфонът вече е нещо много повече.

"Смартфонът се превърна в част от ежедневието на българина и то в такава част, че стана незаменимо устройство. Все повече хора използват телефоните за връзка с близките си, да правят снимки, да използват пренос на данни. Измества компютъра и таблета", смята Ралица Захариева от финансова компания.

А твърдението, че младите държат на най-новия и най-скъп модел телефон опровергава Константин Божков. Той сменя телефон на 3-4 години.

Хората все по-често купуват и климатици на изплащане. На последно място в класацията се нарежда обзавеждането за спалня.

Таблетите също са надолу в класацията.

Източник: bTV


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).