"Хан Крум", "Хан Омуртаг" и "Хан Пресиян" подсилиха БДЖ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
21:27 / 12.02.2021
5859
Нови три локомотива "Смартрон" бяха доставени и от днес БДЖ ги включи в състава на влакове, които пътуват до три гранични града в страната. Първите тестови пътувания на новите локомотиви се извършват днес до Русе и Видин, както и утре до Кулата.

Новите три локомотива "Смартрон" ще носят имената "Хан Крум", "Хан Омуртаг" и "Хан Пресиян".

БДЖ вече разполага с три локомотива "Смартрон", които се движат в съставите на влакове по направленията София-Бургас-София, София-Варна-София и София-Свиленград-София. Всеки един от тях разполага със специфичен QR код, при сканирането на който чрез мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на когото е наименуван локомотива.

Новите локомотиви на БДЖ носят имена на български владетели

Друга интересна подробност е, че на челото на всеки Смартрон е изобразена по една буква от глаголицата, които да напомнят за богатата история на България.

До края на годината за БДЖ ще бъдат доставени общо 15 локомотива "Смартрон" съгласно сключения договор с дружеството "Сименс Трон".

Доставката на нови локомотиви е част от плановете на БДЖ за модернизация и подобряване на предлаганата железопътна услуга.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).