Губим около 60% от питейната вода у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:33 / 22.03.2012
1183
Загубите на питейна вода вода в страната са около 60 процента. Това съобщи вчера заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев.

Според него голяма част от тези загуби са търговски и по тази причина според него това не е реална загуба на природен ресурс. ВиК операторите имат бизнес планове, в които са поели ангажимент за намаляване на тези загуби при ангажимент за определени инвестиции, припомни заместник-министърът.

Заместник строителният министър съобщи още, че очаква в края на лятото да бъдат готови така наречените мастърпланове за сектора, в които ще има конкретни разчети за необходимите инвестиции за подобряване на ВиК инфраструктурата на страната.

"Става дума за милиарди за целия сектор и е ясно, че само част от тези суми ще могат да бъдат покрити със средства от Кохезионния фонд на ЕС, като все още не е ясно колко ще е този процент - 30, 40, 50, отбеляза Симидчиев. Според него все още се изчислява необходимата сума, която страната ще поиска от еврофондовете за сектора през следващия програмен период.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Почина една уникална личност за българския спорт
Готвят промени при регистрацията на автомобили
Хиляди трупат кеш по "дюшеци и буркани", а все повече плащания се...
Ново проучване показва процентите доверие в партиите
Българите луднаха да купуват къщи на морето
Новите патрулки тръгнаха по АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).