Гласуваме само с "X" в изборните бюлетини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:54 / 02.06.2011
2282
В избирателните бюлетини гражданите ще отбелязват вота си единствено със знак "Х", решиха депутатите при гласуване на второ четене на промените в Изборния кодекс. Народните избраници гласуваха общо 16 предложения, регламентиращи употребата и на други знаци, освен знака "Х". Всички предложения на опозицията бяха отхвърлени.

Според нормативното изискване - гласът е действителен, когато бюлетината е по установения образец, както и когато в бюлетината няма вписани специални символи като букви, цифри или други знаци, няма отбелязани предпочитания (преференции) със знак, различен от "Х", и с химикал, който не пише със син цвят, както и в плика няма поставени други предмети освен бюлетината.

За гласуване на местните избори след 2011 г. ще се изисква шестмесечна уседналост, реши още Народното събрание. Предстои да бъде гласуван текстът за изборите тази есен - там предложението е срокът на уседналостта да остане 10 месеца.

В приетите промени депутатите записаха още, че районните кметове няма да бъдат избирани пряко.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Работници: Протестираме - към заплатите ни от 3000 лв. трябва да ...
Директор на училище: Необходима е кардинална промяна за един от н...
Николай Марков: Левски е произведен национален герой, възрожденци...
Колите под наем в чужбина: Ще ce опитат да ви цакат с много такси...
Европа е готова да спре забраната за колите с бензинови двигатели...
2-годишно избяга от детска ясла?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).