Георг Георгиев: Служебната власт е в положение да стабилизира страната след кризите, до които ни доведе кабинетът "Петков"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:39 / 22.08.2022
1186
Служебната власт е в положение да стабилизира страната след кризите, до които ни доведе кабинетът на Петков. Те трябва да направят нещо, за да не катастрофира държавата. Ние сме с двуцифрена инфлация, цените на горивата са непосилни, а тези на газа и тока са космически. България се намира на най-ниската си точка на своето икономическо и социалнополитическо равнище от 90-те години насам. Това коментира Георг Георгиев, бивш зам.-министър на външните работи от ГЕРБ за "Твоят ден" по Нова нюз.

Според него България трябва да има еднакви външнополитически виждания с алиансите, от които е част - ЕС и НАТО. "Има партии, които се противопоставят на европейските виждания и на членството ни в тези съюзи. Правят го защото някъде хващат внимание. Такава тенденция би ме притеснила. Тяхната реторика е заблуждаваща и спестява факти. Политическа нестабилност настъпва където европейското семейство не функционира", смята той.

По думите му има огромна политическа немощ и некадърност по темата с газа. "Газопроводът с Гърция не е готов само заради Кирил Петков. Той е причината и за липса на танкери втечнен газ. По тръбата все още не тече газ, макар и Петков да твърди друго", подчерта Георгиев.

И уточни, че партията на Стефан Янев трябва да заяви своите приоритети, за да прецени ГЕРБ дали е потенциален партньор.

Виж коментарите (0)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).