Генералът: Идва нещо невиждано, България и светът са в голяма опасност!

Автор: Васил Динев
Коментари (46)
21:01 / 14.03.2020
58660
Идва нещо невиждано, България и светът са в голяма опасност! Налагане на възможно най-строгите ограничения, при които остават отворени само магазините за хранителни стоки, аптеките, бензиностанции, банки и държавните институции.

Това ще предложи шефът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той обяви това преди извънредно заседание на правителството.

"На практика с 30 процента се увеличи броят на заболелите за един ден. Вече са 41. В Германия се увеличиха с 50%. Цяла Европа налага безпрецедентни мерки въпреки ясното съзнание за икономическия ефект. Въпросът е за физическото оцеляване на населението на Европа и света. Слава Богу, децата ни са пощадени! Наложените мерки в последното денонощие, които бяха доуточнявани като че ли не дават задоволителен резултат.

Мои лични впечатления показват, че днес на централни места в София животът продължаваше без никакви смущения. Може би е добре, че нацията има кураж, но не бива да сме лекомислени. Към нас се задава епидемия с невиждана в човешката история ярост. Трябва да сме изключително отговорни към нас самите, нашите близки, нашите приятели, нашите колеги. След обявяването на мерките изпаднахме в дребнотемие дали фризьорските салони или магазинът за пирони ще работят. Това показва, че не знаем какво ни предстои. Предстоят ни времена на изпитания, които не са икономически. Ще се загубят човешки животи на хора, които обичаме, които са ни дали живота, които са ни гледали, които се гордеят с нашите успехи. Не бива да ги разочароваме в нашето безхаберие. Ще предложа на Министерски съвет да приложи възможно най-твърдите мерки. Не бива да се посяга на това, без което не можем - хранителните стоки и аптеките.

Цял ден получавам обаждания какво ще стане с фитнес залата ми и с павилиончето за банички. Отговарям: Опитайте да спасите вашите родители, вашите баби и дядовци. Фокусът на това, което се прави е, че трябва да намалим яростта на това, което идва към нас, да снижим кривата, за да оцелее здравната ни система и да не се налага да правим избор кой да живее и кой да умре. В Италия и Китай лекарите умират докато се грижат за своите пациенти и със сигурност не си задават въпроса дали фризьорският им салон работи", заяви ген. Мутафчийски. "Не е време за купон", завърши той.

Вижте емоционалното обръщение на генерала в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (46)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).