Ген. Шивиков: Подкрепям напълно Радев в борбата му със сегашното мафиотско управление

Автор: Гено Петров
Коментари (6)
10:36 / 05.02.2021
16562
Днес Димитър Шивиков, о.з. бриг. ген направи изявление по темата за обявената кандидатура на държавния глава Румен Радев за втори президентски мандат. Той  коментира и актуалната политическа ситуация в страната.

"Президентът и държавникът навреме, открито и с чувство на гордост заяви своето намерение за нов мандат. Нямаме президент в цялата ни история с по-висок процент одобрение сред населението. Президентската институция е единствената, която не влезе с договорки със задкулисието."

"Не го защитавам, защото няма нужда. Заставам зад него като държавник и като личност. Убеден съм, че единственият добър път е този, който Румен Радев ни показва. Едно ново широко коалиционно правителство, а не политически калинки, ще е много по-добро от сегашното мафиотско управление."

"Призовавам българските избиратели да не се поддават на внушенията на статуквото. Да бъдат активни на изборите. Искам да дам доверие на нови лица. Нека 4 април да бъде ден на промяната, а не на подмяната."

"Имам намерение да участвам в изборите, но не съм взел решение към коя формация да се насоча. Имам добри отношения с Мая Манолова и с "Отровното трио. Бих допринесъл доста относно набирането на поддръжници."

Димитър Шивиков е роден в Куртово Конаре. Той е български военен деец, висш офицер от състава на Българската армия със звание бригаден генерал, служил като национален командир на българския контингент в Афганистан. Димитър Шивиков е авторът на девиза на 68-а бригада "Специални сили“ – "Там, където другите не могат“. В дългогодишната си кариера на офицер, Димитър Шивиков получава множество награди и отличия, в това число и Нагръден знак "За вярна служба под знамената“ IV, III, II и I степен.

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (6)

Още по темата (331):
22.01.2022 Иво Христов: Радев помете остарелите разбирания
22.01.2022 Плевнелиев: Сега Радев може да направи каквото поиска с държавата
22.01.2022 Президентът: В идните години ще бдя, чакат ни още изпитания!
22.01.2022 Радев и Йотова встъпват в длъжност за втори мандат
19.01.2022 Вицепрезидентът Йотова: Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост
19.01.2022 Държавният глава: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).