ГДБОП арестува трима изверги за онлайн сексуална експлоатация на деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:49 / 26.08.2018
3585
ГДБОП арестува трима мъже за онлайн сексуална експлоатация на деца. В акцията са участвали и спецполицаи от Плевен, Габрово и Велико Търново под ръководството на прокуратурата, съобщиха от МВР.

При разследване от полицията в Никопол, на 22 август 2018 г. е задържан 20-годишен мъж от село Черковица. Той е използвал програма за мобилни устройства, в група, с потребители от цял свят. Там той е споделял файлове, съдържащи брутални сцени на сексуално насилие на деца.

За да обменят своите "колекции", въпросните потребители са използвали кратки текстови съобщения, вкл. т.нар. "кодови думи" и посочвали линкове в акаунтите си в Dropbox.

На следващия ден - 23 август, е арестуван 43-годишен жител на Севлиево със сходни "интереси".

В хода на операцията е задържан и 39-годишен рецидивист, също от Севлиево. Мъжът е с множество криминастични регистрации - за изнасилване през 2005 г. и за извършени две блудства с малолетно през 2007 и през 2008 г.

Според събраните данни, използвайки ресурсите на социалната мрежа Фейсбук, той е установил целенасочени контакти с над 300 момичета на възраст 12 и 13 години, като ги склонявал в реално време да проследяват пред камера извратените му сексуални желания. С постановление на Софийската районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение по чл.155 б от НК и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" до 72 часа, пишат от МВР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).