Фермери, кажете какви екосхеми искате

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:21 / 29.09.2020
444
До 11 октомври браншовите организации могат да изпращат предложения за бъдещата зелена архитектура на Общата селскостопанска политика 2021-2027 г. (ОСП).

СЕПП и екосхеми: Министерството хвърля повече светлина

На видеоконферентни срещи Министерството на земеделието запозна бранша с актуалното състояние на дебата за ОСП. В момента се работи върху Обща позиция на Съвета на министрите относно проекта за регламент за Новата ОСП. Тя трябва да бъде гласувана на следващото заседание на земеделските министри на 19 – 20 октомври. 

След като тази позиция бъде подкрепена от държавите членки, Германското председателство ще получи мандат за преговори с Европейския парламент (ЕП) и Европейската комисия (ЕК). 

Във връзка с предстоящия Съвет и работата по Стратегическия план от ресорното министерство призовават стопаните да представят предложения за зелени практики, които са приложими и работещи в сектора у нас.

Целта е да се намери работещ механизъм за компенсиране на земеделските производители, да се постигне екологичен ефект и да се запази конкурентоспособността на секторите, уточняват от МЗХГ и добавят, че екосхемите ще бъдат контролируеми с минимална административна тежест за стопаните.

Предложенията за зелена архитектура могат да бъдат изпращани на cap@mzh.government.bg.

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg.



 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).