Фалшиви звезди на хотели по морето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:42 / 31.08.2016
2437
"При около 3000 проверки от началото на сезона по Черноморието, които сме извършили за качеството на туристическия продукт, между 6 и 8% от случаите попадаме на следното нарушение - несъответствие между заявена оферта и реално предлагана услуга", заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова тв председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Най-честите нарушения, открити от Комисията за защита на потребителите, са фалшиви звезди на хотели и заведения, липсващи менюта и подвеждащи ценоразписи. Открити са и опасни плажни стоки. Един от акцентите в проверките на експертите от Комисията за защита на потребителите това лято са плажните стоки - хавлии, топки, пояси, бански. 

Там има редица оплаквания. Друг сравнително нов акцент са проверките в магазините за хранителни стоки в курортите комплекси, защото, оказва се, много хора предпочитат сами да пазаруват и готвят по време на отдиха си.

Най-сериозните проверки са в обектите за отдих, в хотелите, защото много от хотелиерите все още прилагат тази практика - рекламират един вид услуга, а на практика се оказва съвсем различна. 

Тук става въпрос за несъответствие в броя на звездите. Забранени са и над 80 вида опасни стоки - детски бански, надуваеми плажни артикули, облекла и обувки с връзки и дребни елементи. 

В магазините по морето често на касата се маркира по-висока от обявената цена, а също така се разпространяват брошури за стоки в промоция, които обаче липсват по рафтовете.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Гриша Ганчев не се оттегля, напротив - налива много пари
Експерт: Най-ниските цени на горива в ЕС са в България
Млечните продукти и яйцата в нашите магазини по-скъпи, отколкото ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).