Ето кои хора от елита са висели пред кабинета на Цветан Василев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
13:35 / 14.05.2015
9429
Бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев отрече да е изпращал писмото, което тази сутрин получиха редица медии от адрес на негово име в Gmail. Банкерът направи това в личния си сайт.

Към писмото бяха приложени и факсимилета от пропусквателните тетрадки за последните около две години в централата на банката, където са записвани имената на хората, посещавали Василев.

Пред Нова ТВ обаче адвокатът на банкера Константин Симеонов заяви, че макар писмото да не е писано лично от клиента му, то списъците са автентични.

Сред имената в тях е и това на депутата от ДПС и член на парламентарната комисия за КТБ Йордан Цонев, който в интервю по Нова ТВ вчера заяви, че Цветан Василев е този, който е създал и управлявал банката като финансова пирамида.

Същият адвокат, с когото по-рано се е свързал за коментар "Дневник", бе обяснил, че в интервюто Цонев е "лъгал безочливо и нагло" и именно затова се е наложило да бъде показано как самият той е "висял пред сградата на КТБ" в миналото.

Списъците са дълги и изискват подробно проучване, но някои от ключовите имена, които фигурират в тях, са тези на шефа на КФН Стоян Мавродиев, депутата от БСП Явор Куюмджиев, бившия лидер на ДСБ Иван Костов, депутата от АБВ Румен Петков, издателя Петьо Блъсков, лидерa на ВМРО Красимир Каракачанов, бизнесменa Митко Събев - един от акционерите в "Инвестбанк" и бивш съпруг на банкерката Петя Славова, министърa на отбраната в служебния кабинет на Ренета Инджова Бойко Ноев, бизнесмените Веселин Марешки и Красимир Гергов.

В писмото, чийто автор за момента не е ясен, посетителите се обобщават така: "Политици и не толкова (социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори), бивши и настоящи министри, бизнесмени и не толкова, одитори, братя "хотелиери" (сега участващи в плячкосването на БТК), тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор "Сигурност", синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти".

В писмото от името на Василев се казва, че целта е да се убеди обществеността как "всички тези хубавци от "елита" (...) висяха редовно при мен с искане за това и онова и най-вече - за онези неща".

"Тези другари много бързо забравиха времето, когато, както вече съм казал, се редяха на опашки и чакаха със седмици пред кабинета ми, за да ме видят. С каква цел - сами ще си отговорите.

Каква работа би могъл да има при мен един политик например? И каква работа би могъл да свърши за средна продължителност на среща 5-7 минути?! И изобщо, срещал ли се е с мен или само със секретарката ми, за да се запознае след това със съдържанието на един плик? Досещате се за какво говоря нали?", пише още в него.

Виж коментарите (9)

Още по темата (201):
30.01.2024 Цветан Василев вече е с европейска заповед за арест
22.01.2024 Издават европейска заповед за ареста на Цветан Василев
05.07.2023 Кольо Парамов за КТБ: Нито един процес по закона "Рико" не се е отървал без много сериозно наказание, нашите подсъдими няма да бъдат пожалени
24.04.2023 Сигналът на Цветан Василев срещу Иван Гешев е внесен в СГП
20.04.2023 Сийка Милева: Издадена е нова Европейска заповед за арест на Цветан Василев
22.03.2023 Кольо Парамов: Ако бяхме разкрили виновниците за КТБ, щеше да има уникален дисциплиниращ ефект
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).