Ето го кандидата на БСП за президент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
20:28 / 17.08.2016
5688
Националният съвет на БСП издигна о.з. ген. Румен Радев за президент, имена за вицепрезидент още не са обсъждани. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на съвместен брифинг с ген. Радев след проведеното тайно гласуване. 

Тя съобщи, че ген. Радев е избран за кандидат-президент на първия тур с 99 гласа, Румен Гечев е получил 38 гласа, а Таско Ерменков - 13 гласа.

Ген. Румен Радев заяви, че преди да бъде номиниран за президент, е бил взел твърдо решение да напусне Българската армия. Той посочи, че към края на юли е получил изненадващо обаждане от Корнелия Нинова, в което тя го е информирала, че е номиниран от партийни структури за кандидат за президент и го попитала дали приема номинацията. 

"Това беше страшно изненадващо, тогава обсъждах други неща, планове за моето пенсиониране" коментира ген. Радев и посочи, че е поискал време, за да отговори.

"Дадох съгласие на г-жа Нинова по телефона на 2 август, след като чух изявленията в авиобаза Граф Игнатиево на министъра на отбраната и на премиера", добави доскорошният командир на Военновъздушните сили. 

Относно предстоящите президентски избори ген. Румен Радев заяви, че е летял на всякаква авиационна техника при всякакви сложни условия и винаги е намирал пътя към летището. 

Попитан какви условия е поставил, за да приеме номинацията, ген. Румен Радев каза, че има ясно споразумение и уговорка, отворен е за всякакви предложения, но винаги преценява по съвест и по убеждение.

"Съответно и към мен има условия, то е едно - да спечеля тези избори и да работя за България", добави той. 

Относно кандидата за вицепрезидент, той каза, че въпросът е много сериозен и предстои да изложи вижданията си пред партньорите в една по-широка коалиция.



Източник: БНТ

Виж коментарите (9)

Още по темата (265):
29.07.2017 Борисов: Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим!
18.02.2017 Експерт по сигурността: Ще превърнат Радев в парцалена кукла
25.01.2017 Румен Радев изпрати писмо до Доналд Тръмп
23.01.2017 Румен Радев подписа първите си укази като държавен глава
19.01.2017 Местан разкритикува Радев, че поздравил патриарха, но не и мюфтията
19.01.2017 Ето я първата реч на новия български президент
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).