ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерт за новита BMW-тa на полицията: Чудесни са за, но за България са неподходящи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 10.06.2024Коментари (1)11624
©
Чудесно е, когато полицията в една страна разполага с мощни автомобили. Те имат редица предимства, когато се изпълняват специфични задачи. Например в доста страни от години мощни скъпи автомобили  се използват за транспортиране на органи за трансплантации. Британците бяха сред първите, които ги въведоха. В Италия също е така, но и другаде. Бил съм само веднъж в България и забелязах, че пътната мрежа не е на много високо ниво.

Полицаи с бързи и мощни коли биха имали проблем, ако трябва да натиснат педала в сложна ситуация. Това са принципни съображения, не ме приемайте като критикар на вашата инфраструктура. Това е проблем на държавата ви и на самото общество. Това сподели за Фрог нюз Даниел Кадлер, немски автомобилен експерт.

Той определи новите БМВ-та, закупени от МВР за полицията "висококачествени бизнес автомобили“.

Струва си да се отбележи, че използването на луксозни автомобили от полицейските сили не е практика в Европа. Обикновено се използват среден клас коли. В крайна сметка решението да се използват луксозни, мощни или средни автомобили в правоохранителните органи се свежда до комбинация от фактори като оперативни нужди, бюджетни възможности и организационни приоритети, смята Кадлер.

В Обединеното кралство например се използват предимно Volvo, Range Rover, Hyundai, Vauxhall, Smart, Ford, Mitsubishi и Kia. Тези са основните марки и вършат добра работа.

В Италия ще видите местните Фиат и Алфа Ромео, но също Дачия, Шкода, Рено – според нуждите на отделните региони. Ще срещнете и високоскоростни и мощни Ламборджини, но те са за специални нужди и ситуации.

Във Франция полицията използва предимно марките Renault, Citroën и Peugeot. Но има също Ford и Opel.

Най-разпространената полицейска кола в Швеция е Volvo. Шведската полиция ще получи 2200 нови коли през следващите осем години. Полицията закупува и микробуси и специални автомобили. Основно в експлоатация са Volvo V90 и XC60, Volkswagen Touareg и Volkswagen Caravelle (автобуси).

В момента словенската полиция управлява над 2000 полицейски коли, които се използват за различни цели. Сред тях са Citroën Jumper, Ford Focus, Volkswagen Transporter, Volkswagen Touareg, Škoda Superb и Renault.

В Румъния автопаркът се състои предимно от автомобили Dacia Logan, Dacia Duster и Volkswagen Polo, с модели Mercedes Vito и Volkswagen Transporter T6, използвани от специалните сили и гранична полиция. Много малко стари Volkswagen Passat също са действие. Има ограничен брой и BMW Серия 3.

Германската полиция обикновено използва автомобили от немски производители. Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi, Opel и BMW – всички те са удобни за патрулни коли (Streifenwagen).

Повечето американски полицейски управления купуват SUV Ford Interceptor, модифицирани Dodge Chargers и Chevrolet Caprice.

Те са подходящи технически, но и финансово.

В много страни в света масовия полицейски автомобил е японска марка. Напоследък и южнокорейски. Те са много устойчиви в различни ситуации, лесни за обслужване и с достъпни цени.

И нещо много важно. България се нареждат сред Топ 20 на най-лошите пътища в света. Статистиката е изготвена от zutobi.com и според нея България е на 16-о място, между Русия и Чили. Класацията е обща оценка между качество на пътищата и катастрофите, случили се на тях. В последните 5 години има ръст на катастрофите с 8% или 9 на всеки 100 000 души население. Качеството на пътищата е с коефициент 3,4, което е ужасно ниска оценка и от всички в Топ 20 само Коста Рика, Колумбия и Барбадос са след нас.

На опашката сме по качество на пътната мрежа и в Европа. Но по БМВ-та и Мерцедеси на глава от населението сме в челните редици. Там вече е и МВР.

Българите не сме злонамерени, както се опитаха да ни изкарат някои шефове от МВР заради ироничните коментари за новите коли. Просто искаме качеството на работата на полицията и службите да е равна на качеството на автомобилите, които са закупени с наши пари. В момента това далеч не е така.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Излишни пари са това! То бива, ама чак толкова.... Сигурно като деца са си мечтаели да имат БМВ-та и сега им угодиха! То нали родната полиция ни пази! Така ни пази, че....добре, че ние сами се пазим!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: