Експерт: По-високите глоби за шофьорите няма да дадат резултат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:46 / 01.07.2016
3006
По-високите глоби за шофьорите нарушители няма да дадат резултат, трябват решителни стъпки", заяви Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, в предаването "Тази сутрин".

Преди време от МВР обявиха нова идея - да бъдат въведени задължителни уроци по безопасност за децата и шофьорски книжки за малките велосипедисти. Обучението е по френски модел, като шофьорска книжка за автомобил няма да се дава на тези, които не са издържали първата подготовка.

"Това е нещо, което не е съвместимо с българския манталитет. Има две системи за обучение в Европа - Франция, Белгия и Холандия са в системата, където няма задължително обучение, а шофираш с родител и после се явяваш на изпит. Останалата част от Европа е с нашата система - с автоучилище, с изпити и с шофиране с придружител", допълни Иванов.

По думите му по-важното е, че Европа има политика по пътна безопасност, докато в България това не съществува.

"По-високите глоби са продиктувани от това, че нарушенията на скоростта са по-високи през 2015 г., с уговорката, че който плати навреме, ще плати половината от глобата", поясни Алекси Стратиев.

Според Стратиев трябва да има точен анализ на пътните произшествия, за да могат да се вземат нужните мерки. "Ние работим с 25 стационарни камери, което е повече от смешно и жалко", допълни той.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).