Експерт: Когато избирате място за почивка не се водете от цената, a четете отзивите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:40 / 10.04.2023
1468
Организираните от туроператор пътувания дават по-голяма сигурност, но пък отнемат от свободата да разполагаме с времето си и да направим собствена програма за посещаването на различни места и обекти. Именно затова много хора предпочитат сами да резервират места за настаняване и отделно да осигурят транспорта – обществен или със собствен автомобил.

Какво обаче трябва да знаем и да предприемем, ако решим сами да планираме ваканцията си – с експертни насоки помага онлайн платформата "Ние, потребителите“.

Важно е преди всичко да бъдат проверени местата за отсядане, напомня основателят на проекта Габриела Руменова. И насочва към регистрите на интернет страницата на Министерството на туризма: https://bit.ly/2Gqqo2j, където по името на обекта може да се види като какъв вид и с какъв брой звезди е категоризиран. "Това е важно с оглед обема и качеството на услугите, които бихме могли да поучим там", обясни тя по БНР.

От офертите и при контакт с представител на хотела чрез оставените координати за връзка можете да се запознаете с условията, при които ще бъде извършено настаняването, както и на какво отстояние е от други планирани от вас места за посещаване през останалата част от времето. "Обърнете внимание обаче какво е разстоянието не по въздух, което много често се посочва в обявите, защото когато тръгнете по алеите от хотела до дадена точка, се оказва, че тя е два или три пъти по-далеч“, обръща внимание Руменова.

"Когато се наема място за почивка, не е разумно да се водите от цената. Снимките в обявата може да нямат общо с мястото или то да е изглеждало така преди, а сега да е амортизирано и може би заради това цената е по-ниска“, предупреди експертът. Полезно е да четете клиентските отзиви, но и на тях не трябва да се предоверявате, а да можете да се ориентирате доколко са автентични или са платени. Преди да тръгнете е добре да разгледате и заведенията в близост - информирайте се за техните вид, категория и ценовите нива в менюто“, препоръча още експертът.

При самостоятетелно организиране на настаняването най-големият риск е да попаднете на измами. "В различни платформи се публикуват обяви за къщи за гости, вили и други. Има физически лица, с които като се свържете ви казват къде да преведете парите и че по-късно ще ви помогнат да се ориентиране къде точно е позиционирано мястото за настаняване и при необходимост, когато тръгнете и вече сте наблизо, ще дойдат да ви посрещнат и да ви отведат там, където ще бъдете настанени“, разказва Габриела Руменова и препоръчва при реализиране на такава схема сериозно да се замислите дали да се впускате в тази "авантюра“.

В случай на измама, трябва да се сигнализират органите на реда. "Те биха могли и да проследят плащанията. Затова никога не трябва да даваме пари на ръка. Важно е да има следи, за да може да има и проследимост", обяснява още тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).