ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерт: И най-евтиният алкохол по магазините е по-сигурен от домашнярката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:47 / 30.11.2019Коментари (16)23331
© България Он Еър
Нашата страна е сред рекордьорите по консумация на твърд алкохол. Експерти алармират, обаче, че с наближаването на празниците, ще има и доста фалшив алкохол.

Дори най-калпавата ракия и най-калпавото вино, произведени в заводски условия, са много по-здравословни и хигиенични от най-добрите, произведени в домашни условия. Това подчерта директорът на Изпълнителната агенция по лозята и виното Красимир Коев пред България Он Еър.

"Обектите, от които хората се насочват да закупят тази напитка, е критерият дали виното е проверено и отговаря на всички изисквания", отбеляза Коев и добави, че изключително съмнителни са вината, продавани на паркинги, пазари и пред входната врата.

Експертът уточни, че не е добре да прибягваме до хора, които продават до колите си или дворовете на къщите си.

Директорът на Изпълнителната агенция по лозята и виното апелира хората да не прибягват до такива покупки. По думите му съдовете, които се ползват за производство в домашни условия, не могат да имат хигиената на тези във винарските предприятия или при тези, произвеждащи ракия.

"Нека този, който го е произвел, да си го пие. В кочини се крие алкохол! А бутилката се продава в хубав вид - измита, изчистена", заяви още Красимир Коев. Експертът уточни, че не може да се влиза в домовете на хората, за да се избегнат подобни ситуации.

Той е на мнение, че българските вина са изключително качествени и на достъпни цени. Контролира се всичко, което влиза в България, увери Коев. А проверки на производителите на алкохол се извършват целогодишно.

Според него тенденцията в последните 3-4 години е запазване на цените на гроздовата продукция. Дори да има повишаване на цената, винаги това оставало за сметка на винопроизводителя, който коригирал своята печалба.

"Всяка година се разпределят по 26,5 млн. евро за изграждане на нови винарски предприятия, за засаждане на нови лозя, за промоция на нашето вино, за застраховка на реколтата, за винен туризъм", каза още Красимир Коев.

Той коментира и предложението за промени на въпроса на акцизите и данъчните складове. Ще оскъпи ли работата на производителите това начинание?  "Двете страни ще намерят решение на въпроса. От една страна да има повишаване на контрола, но да не  се оскъпи до такава степен, че да има отлив на клиенти и прибягване на ракии и вина, произведени в домашни условия".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За тъпаците, които защитават домашната ракия - ми в нея има малко или много метилов алкохол, който е отрова! Купешкият алкохол може да не е съвсем "натурален", но не съдържа метилов спирт.
+1
 
 
То хигиена хубаво, ама и грозде трябва за виното! Може ли да се изкаже този експерт колко е вино, виното на Карнобат и Поморийска изба, м?
+1
 
 
И тоя мазньоч е част от добре смазаната машина, целяща да обезличи и да промие мозъка на обикновения българин, упорито решил да остане в родината и да търпи постоянни унижения! Да твърдиш, че някакъв боядисан и ароматизиран спирт е по добър от домашна ракия е доста тъпо! Ама доста!
+3
 
 
Брех..,голям специалист е тоя...и тесен при това:)Ама,дали е чувал за: Говори си-не ми пречиш!
+6
 
 
Като минеш покрай прехвалените Заводи за алкохол и видиш отвън 30 цистерни със спирт,направо да ти се допие тоя боклук с есенции.....Айде да не учите хората как се прави вино и ракия!
+2
 
 
Тоя тюфлек дядо му все от винзавода е пил ракия и вино.Кога си си мундар и помияр и вино и ракия да правиш ще са боклук...но когато си боклук и от химии може да правиш вино и ракия.И много народ се изтрови и от заводски бъркочи.Така ,че айде да обясняваш за домашното на майка си в дивия и да не слагаш всичко под общ знаменател да не ти поставя и Цар Киро до вашите заводски стандарти.
+7
 
 
тия "експерти" както избиха прасетата кокошките кравите козите и овцете...скоро ще влизат по дворовете да изкореняват и лозите и плодните дръвчета...много алчни мекерета ...другите болничните им криви...скоро идва деня ... 30години стигат...
+7
 
 
На всичко посегнахте ей! Остава да забраните и консервирането в домашни условия, за да може "производителите" да си продават "истинските" продукти, в които, ама изобщо няма химия, както в повечето купешки вина и ракии...
+3
 
 
Нека този "експерт" да си пие купешкия спирт, оцветен с боя и ароматизиран с есенция, на който абсолютно незаслужено слагат етикет "ракия" като толкова много му харесва и да не обижда домашната ракия ! Аз пия само домашна ракия и домашно вино, които сами си произвеждаме, защото ги правим единствено от грозде и така съм сигурен, че не съдържат половината елементи от менделеевата таблица плюс 7-8 "Е"- та и изкуствена боя като в купешките боклуци !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: