Един от обвинените за убийството в Шивачево поиска домашен арест

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:23 / 13.02.2020
4446
Непълнолетният Богомил Д., един от тримата задържани за убийството на 39- годишен мъж, извършено в края на миналата година в ромската махала на град Шивачево, община Твърдица, поиска от Апелативния съд в Бургас да измени мярката за неотклонение. Ученикът обжалва пред въззивната инстанция определението на Окръжния съд – Сливен, с което искането му за по-лека мярка е оставено без уважение.

Богомил Д. заедно с други двама мъже  Георги Д. и Денчо Д. са подведени под отговорност за  умишленото убийството на Атанас Й. от  Шивачево  на 28 декември 2019 година. Тогава след конфликт се стигна до масов бой между ромски фамилии и намеса на органите на реда. Богомил Д. макар и непълнолетен е можел да  разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.По отношение на тримата е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ на 31 декември 2019 г.

Според апелативните съдии налице са изискваните от закона предпоставки за определяне на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража“. На Богомил Д. е повдигнато обвинение за извършено в съучастие с още две пълнолетни лица умишлено престъпление, което е тежко наказуемо, дори след редукцията, предвидена за непълнолетните. Събрани са множество гласни, писмени и веществени доказателства, извършена е и съдебномедицинска експертиза, от които може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението.

Разследването е в начална фаза, задържането не е с прекомерно дълъг срок, се посочва в определението на съда. Съдиите допълват, че младата възраст на обвиняемия не може да противопостави на обществената опасност на деянието и на възможността той да се укрие и да извършил друго престъпление. Наличните данни за начина му на живот – пътувания до Гърция, посещения на заведения, предлагащи алкохолни напитки, употреба на алкохол въпреки непълнолетната му възраст, контактите му с агресивно заредена среда, конфликтите с членове на други родове, обосновават извода за опасност от укриване и извършване на друго престъпление. Апелативен съд – Бургас намери жалбата на Богомил Д. за неоснователна и потвърди определението на Окръжен съд – Сливен. Постановеният съдебен акт е окончателен.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
19.10.2022 Двама братя ще си правят компания в затвора! Причината – убийство!
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).