ЕРП Север спаси бедстващ щъркел в района на шуменското село Тръница

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:24 / 03.08.2020
2233
Екип на ЕРП Север организира спасяването на щъркел, оплетен във въже, висящо от гнездо в опасна близост до проводниците от електроразпределителната мрежа на шуменското с. Тръница. Въжето е било използвано от птицата при изграждането на гнездото. Сигналът за бедстващия щъркел е подаден от РИОСВ в община Нови пазар.

Спасителната акция се проведе от специалисти на дружеството с помощта на автовишка за работа на височина и при стриктно спазване на правилата за безопасност. Навременната реакция на екипа предотврати евентуалното попадане на птицата под напрежение и причиняването на наранявания по крайниците й.

Приоритет в дейността електроразпределение на ЕРП Север е опазването на живота и здравето на хората и животните. Всяка година, преди прелетния сезон на птиците, дружеството осъществява проекти в Североизточна България за инсталиране на прицезащитни устройства, птицебрани и защитни платформи за гнезда, които предпазват пернатите от досег с проводниците. Въпреки това, по време на активния сезон на гнездене и отглеждане на поколение се случва птиците да изпаднат в опасност в обсега на съоръженията от електроразпределителната мрежа. В такива случаи ЕРП Север се отзовава на сигнали за бедстващи пернати, подавани от страна на РИОСВ, Дружеството за защита на птиците, общински представители и местни жители.

Електроразпределителната компания апелира към гражданите за бдителност, предпазливост и задължително спазване на правилата за безопасност, когато извършват дейности или се намират в близост до въздушните електропроводни линии. Денонощният телефон за връзка и сигнали към ЕРП Север е 0700 161 61.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).