Държавата безсилна срещу незаконното надстрояване на хотел на Ветко

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:29 / 19.08.2016
4965
Държавата се оказа безсилна да спре незаконното надстрояване на ниското тяло на столичния хотел "Маринела" (бивш "Кемпински Зографски"), който е собственост на дружество на бизнесмена Ветко Арабаджиев.

Дирекцията за национален строителен контрол извърши вчера поредна проверка за строителство в хотел "Маринела София". Установено беше продължаващо строителство на едноетажното тяло на хотела и неизпълнение на заповедта за спиране на надстрояването. 

Видът на извършващите се строително-монтажни работи показва, че строежът е захранен с ел. енергия. В резултат на проверката е съставен протокол.

До възложителя "ВГ" АД, "ЧЕЗ разпределение България АД" и строителя ще бъдат изпратени покани за съставяне на актове по Закона за административните нарушения и наказания.

При съставяне на последните такива актове на 3 август 2016 г. строителят "Феростил" ООД депозира възражение, че не извършва строително-монтажни работи към посочената дата, което не е подкрепено с писмени доказателства.

Въз основа на установеното системно неизпълнение на заповедта за спиране на започналото настрояване на едноетажното тяло и твърденията на строителя, ще бъде изпратено искане до Главна инспекция по труда /ГИТ/ за извършване на проверка за спазване на трудовото законодателство.

Ако неизпълнението на заповедта продължи, ще бъдат извършвани ежедневни проверки, при необходимост съвместно с ГИТ и Министерството на вътрешните работи.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Отново изчезна Сашко от Перник
Заловиха мъж, издирван с червена бюлетина от Интерпол
Стефан Янев: Трябва да седнем и да се разберем, да намерим място ...
Няма милост за обвинения в жестокото убийство в Новачене
Бивш шеф на НСО за катастрофата: Дори при закъснение не се е случ...
Черна събота: Отново тежка катастрофа на АМ "Тракия", този път ме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).