Доц. Мангъров: Няма нито един починал пряко от коронавирус!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (375)
08:51 / 13.05.2020
27279
Този коментар, че "в страната няма нито един починал директно от коронавирус", направи доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозна болница София.

Доц. Мангъров  поясни, че починалите досега 93 души, за които се съобщава, че са от коронавирус, не е така, защото всички те са били със сериозни  други заболявания.

"Може да са починали от тези заболявания и с коронавирус, но не и само от него. Тези 93 починали, ако не бяха изследванията, нямаше и да ги усетим." А за тези 40-50 души, които с а в интензивни сектори, той отбеляза, че" това го има през цялата година, а с грипоподобни симптоми са от няколкостотин до хиляди."

Затова според доц.Мангъров, за времето на коронавируса", в страната нищо особено не се случи". Според него от обявяването на пандемията и досега, "не са положени усилия, за да се разбере точно какво се случи."

За разногласията си с НОЩ и ген. Мутафчийски, доц. Мангъров обясни, че това се е случило, защото у нас са приложени модели отвън от хора, които не са запознати със ситуацията у нас, а съобщаването за опасност от хиляди заразени и починали, хладилници  нарече "неадекватно.  

"Разбира се, беше за доброто на хората, но можеше да се изследва и след това да се взимат решения."

Доц Мангъров приветства разхлабването на мерките и падането на някои ограничения, но беше категоричен, че по-бързо трябва да се отворят училища, детски градини и университети, а предложението за киносалоните с маски и през столове за него е анекдотично.

Инфекционистът препоръча да се спазват законовите мерки, "колкото и да са безсмислени", като обясни, че това е, за да не бъдат глобени хората.

"Няма опасност от втора вълна на Ковид 19. Това се говореше от началото, мисля, че и сега няма да се случи, но гласовете, които се изказват, са доста убедени в това.Колкото по-бързо се върнем към нормален ритъм и начин на живот, толкова по-добре ще е за всички нас".

Виж коментарите (375)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).