Доц. Александър Оскар, който стана лекар на годината, е източил 178 000 лева oт НЗОК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
21:36 / 12.11.2021
13485
Офталмолъг от "Александровска“ д-р Александър Оскар е източил стотици хиляди левове от НЗОК, отчитайки фалшиви документи за фиктивни прегледи, хоспитализации и манипулации. Това е установила проверка на столичната здравна каса през август. Новината потвърдиха от пресцентъра на фонда, като уточниха, че в момента доц. Оскар обжалва наложеното му наказание – да върне 178 000 лева и повече да не работи с НЗОК и да не извършва амбулаторна дейност, предава "Скенер.нюз".

В понеделник предстои произнасяне на арбитражната комисия, след което всички факти ще бъдат изнесени пред медиите и обществото. Арбитражът ще постанови не дали доц. Оскар е извършил установените вече измами, а дали наказанието от касата е съизмеримо със санкцията.

Припомняме, доц. Оскар, който е и председател на дружеството на евреите в България "Шалом“, стана известен не с лекарските си умения, макар да е лекар на годината за 2020-а, а заради скандала, който забърка в Александровска болница. Веднага, след като бившият директор на лечебното заведение проф. Костадин Ангелов вече не беше здравен министър, офталмологът – към този момент член на Борда на директорите, започна кампания срещу него и цялото ръководство на болницата.

Нито едно от твърденията му не беше доказано от прокуратурата, вътрешния одит на МЗ и АДФИ, но "калната“ му атака срещу проф. Ангелов и проф. Борис Богов стана повод последният да бъде уволнен от служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).