До 5 г. затвор ще получават организатори и участници в боевете с животни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
17:55 / 13.04.2011
1776
Насилието срещу животни ще се наказва с лишаване от свобода и парична глоба, решиха депутатите, като приеха окончателно промени в Наказателния кодекс. Записани бяха и строги санкции за организаторите, участниците и залагащите на боеве с кучета. Нов момент са и наказанията за собствениците на кучета, които не осъществяват контрол върху домашния си любимец и той ухапе друг човек.

До 5 години затвор и глоба от 1000 до 10 хиляда лева грози всеки, който организира, участва или дори залага на боеве с кучета. Почти единодушно депутатите записаха в Наказателния кодекс, че от това наказание ще бъде освободен всеки който съобщи за подобни издевателства.

Същото е наказанието и когато на боевете присъства малолетно или непълнолетно лице, когато боевете се заснемат с цел разпространение, както и за онзи, който организира или участва в залагания при боеве с животни.

Ако вашият домашен любимец ухапе човек на улицата и му причини средна или тежка телесна повреда, може да прекарате следващите три години в затвора и да платите 5000 лева глоба. Ако животното ви причини смъртта на човек, наказанието е до 5 години лишаване от свобода и глоба до 10 000 лева.

Виж коментарите (26)
Още новини от Национални новини:
Калин Стоянов: Обвиняват собственика на оръжието, с което детето ...
Експерт: Много пациенти купуват от "магазините за левче" дрехи от...
Калин Стоянов: Тол камерите ще снимат за скорост
Спипаха голямо количество контрабанден тютюн
Социалният министър потвърди за увеличението на пенсиите
БНБ и банковият сектор са в определена степен част от еврозоната,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).