Днес решават ще останат ли в ареста циганите, нападнали полицаи в Сливен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:20 / 22.10.2018
2473
Районна прокуратура – Сливен внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане пода стража“ спрямо Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И.

Те са обвинени за това,че на 18.10.2018г. в Сливен, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ –МВР- Сливен, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред и по своето съдържане се отличава с изключителна дързост и цинизъм. Мъжете замеряли полицаите с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители. Това е престъпление по чл.325, ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Антон И. и Йонко Д. и престъпление по чл.325, ал.5, вр. ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Симеон Б. и Ангел Д, тъй като са извършили деянието при условията на опасен рецидив.

Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел Д. – престъпление по чл.270, ал.1, пр.1 от НК.

Районен съд – Сливен е насрочил заседанието си за днес от 14,30 часа.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).