Диян Стаматов: Не трябва нито едно дете да отпада от училище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:30 / 31.08.2016
2295
Не трябва нито едно дете да отпада от училище. С този апел зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов откри срещата на директорите на училища, организирана преди началото на учебната година в Регионално управление на образованието в област Враца.

Зам.-министър Стаматов призова директорите активно да се включат в проекта "Твоят час" по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж", за да подпомогнат децата със слаби резултати, със специални образователни потребности и с таланти. 

По думите му всяко дете е в риск и заслужава подкрепа в училище, особено ако не я получава от семейството. Зам.-министър Стаматов препоръча на експертите от РУО да помагат на директорите, да внимават с рестрикциите при изпълнението на наредбите, защото тази година ще е необходима на всички, за да адаптират работата си по новия Закон за предучилищното и училищното образование. 

Той специално подчерта, че квалификацията на учителите вече става задължителна, а не както досега - който пожелае да участва в обучения.

В област Враца вече е направен анализ на слабите резултати от Националното външно оценяване в 7. клас и всяко училище изготвя свои мерки за преодоляването им, съобщи началникът на РУО - Враца Галина Евденова. Взимат се мерки и за намаляване на отсъствията. 

Тя е разпоредила да не се извиняват отсъствия срещу медицинска бележка, а задължително да се представя амбулаторен лист от прегледа на ученика, който твърди, че е отсъствал заради заболяване. Още в началото на новата учебна година РУО-Враца планира срещи на терен в различните общини, за да помагат експертите на учителите по места.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).