Десислава Иванчева се напълни с въшки в затворa

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:05 / 20.02.2023
2394
Цели 57 въшки успя да преброи в косата си бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева! Сърбящата напаст нападнала ексуправничката на столичния район в килията в Сливенския затвор, където излежава 6-годишна присъда за подкуп, разкриват нейни приближени пред "България Днес".

Иванчева им се оплакала, че гадините я хапят, заради което й се налага да се чеше постоянно. По този начин цялата й глава станала в рани. Когато решила да вземе мерки, бившата кметица изтръскала 57 паразита на чаршафа си.

Това не е първият път, когато ексуправничките на "Младост" пропищяват от досадни насекоми. Докато пребиваваше в ареста към Софийския затвор, погнатата с Иванчева нейна заместничка Биляна Петрова беше нахапана от дървеници. Тогава двете съкилийнички вдигнаха шум за лошите условия в кауша и на проверка се отзова Мая Манолова в качеството си на омбудсман.

От екипа й публикуваха покъртителни снимки на заковани прозорци, които не се отварят и не пускат светлина, мръсно клекало и теснотия. Известните обитателки на килията се заканиха да съдят България в Страсбург за отвратителните условия в ареста. Според тях те са начин за изтръгване на самопризнания. Не е ясно дали след поредните разкрития от Министерство на правосъдието ще се заемат да обезпаразитят женския затвор.

Проблемите с паразитите в ареста и пандиза съвсем не са единствените, с които се сблъска Иванчева след началото на процеса срещу нея. Най-фрапантен бе случаят от лятото на 2018 г., когато тя бе закарана в болница за изследвания на тумор на хипофизата с пранги на краката. Тогава служителите на "Съдебна охрана" я съпроводиха с оковани ръце и крака. Прокуратурата обясни мярката с тежкото наказание, което се предвижда по повдигнатите й обвинения.

Покойният вече адвокат Марин Марковски окачестви тогава случая като безсмислена жестокост. Тогава юристът коментира, че Иванчева е диагностицирана със стресова депресия и остра пародонтоза. Според него е абсурдно да се смята, че жена в подобно състояние би могла да преодолее конвоя и да избяга от болницата.

Виж коментарите (1)

Още по темата (20):
20.02.2024 Десислава Иванчева няма скоро да излезе от затвора
20.01.2024 Майката на Иванчева: Господи, дай ми да живея точно толкова, колкото Деси да се прибере
26.06.2023 Десислава Иванчева след седмица на свобода: Трудно е, но се чувствам
заредена
23.06.2023 Десислава Иванчева е на свобода
14.03.2023 Бивщата кметица Десислава Иванчева е завела дело срещу сливенския затвор
14.12.2022 Иванчева влиза в кухнята на затвора
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).