ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Депутатите избраха председателите на комисиите в НС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:20 / 27.10.2022Коментари (0)2113
©
Депутатите в 48-ото Народно събрание избраха ръководствата на постоянните комисии.

Комисията по бюджет се състои от 22 народни представители, като председател е Петър Чобанов от ДПС. 

Комисията по икономическа политика и иновации се състои от 21 народни представители, от които 6 от ПГ на ГЕРБ-СДС, 5 от ПГ на "Продължаваме промяната“, 3 от ПГ ДПС, 2 от ПГ на "Възраждане“, 2 от ПГ на "Демократична България“ и един от ПГ на "Български възход“.  Председател е Мартин Димитров от "Демократична България".

Комисията по енергетика се състои от 23 народни представители, от които 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 4 от ДПС, 3 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ. Председател е Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление се състои от 23 народни представители, 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 4 от ДПС, 3 от Възраждане, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ. Председател е Коста Стоянов от "Възраждане".

Комисията по външна политика се състои от 17 народни представители – 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от Възраждане, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ. Председател е Екатерина Захариева от ГЕРБ - СДС. 

Комисията по въпросите на Европейския съюз ще бъде ръководена от "Продължаваме промяната" с председател Деница Симеонова, като членовете се разпределят по 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по отбрана ще бъде ръководена от ГЕРБ-СДС, като народните представители избраха за председател Христо Гаджев. Членовете се разпределят както следва – 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще бъде ръководена от ДПС. За председател е избран Хамид Хамид, като членовете се разпределят по 6 от ГЕРБ, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще бъде ръководена от ГЕРБ-СДС с Даниел Митов за председател. От всяка парламентарна група има по двама членове.

Комисията по труда, социалната и демографската политика ще бъде ръководена от БСП с председател Георги Гьоков, членовете в комисията се разпределят по 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията по образованието и науката ще бъде ръководена от ГЕРБ-СДС с председател Красимир Вълчев. Членовете се разпределят, както следва – 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията по здравеопазването ще бъде ръководена от "Продължаваме промяната", като народните представители избраха за председател доц. Антон Тонев. Членовете се разпределят по 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията по околната среда и водите ще бъде ръководена от ДПС. За председател депутатите избраха Станислав Анастасов. Членовете се разпределят по 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията по транспорт и съобщения ще бъде ръководена от БСП с председател Георги Свиленски. Членовете се разпределят по 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията по електронно управление и информационни технологии ще се ръководи от ПП, като депутатите избраха за председател Калина Константинова. Членовете се разпределят, както следва – 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по култура и медии ще бъде оглавена от БСП с председател Иван Ченчев. Членовете се разпределят по 5 от ГЕИРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по превенция и противодействие на корупцията ще бъде ръководена от "Български възход“ с председател Стефан Янев. Съставът на комисията е както следва – 6 членове от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество ще се ръководи от ГЕРБ-СДС с председател Анна Александрова. Членовете се разпределят по 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по политиките за българите извън страната ще бъде оглавена от председател от "Възраждане“ – Костадин Костадинов. Съставът е от 5 членове от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по туризъм ще бъде ръководена от "Възраждане“ с председател Цончо Ганев. Членовете са разпределени по 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: