Денков за предоставянето на бронирана техника на Украйна: Машините не са били използвани никога

Автор: Самуил Иванов
Коментари (3)
12:54 / 14.07.2023
1471
Машините не са били използвани никога. Това заяви Денков от Румъния, където е на еднодневно посещение при румънския си колега, във връзка с решението за предоставяне на бронирана техника на Украйна, предаде репортер на "Фокус“.

"Тези машини не са от контингента на българската армия. Те всъщност са закупени през 80-те години и са в складове на Министерството на вътрешните работи. Никога не са използвани, никога не са правени и обучения с тях, просто стоят в складовете.

От тази гледна точка те са тежест както за министерството, така и за България като цяло. При посещението на президента Зеленски стана дума за тях. Питахме ги дали биха им били от полза. Те отговориха с "да“, така че ги подготвяме, за да бъдат изпратени", заяви министър-председателят.

Той увери, че всичко, което прави редовната власт, е да защитава само интересите на страната ни. 

"Колкото и пъти да ми бъде зададен този въпрос, отговорът е един - аз защитавам интересите на България като държава. Аз съм министър-председател и нищо друго не ме интересува освен да успея, заедно с правителството, да си свърша работата, така че България да може да се развива", категоричен бе Денков. 

За критиките, появили се относно коментара на Денков по повод изпращането и използването на касетъчни боеприпаси от Украйна, министър-председателят отговори така:

"Ние сме унищожили тези боеприпаси, които сме имали. Не могат да преминава през територията на нашата държава. Ако чуете интервюто, което беше зададено от Sky News, беше в съвсем друг контекст - дали бихме укорили Украйна за това, че е готова да ги използва, при положение че Русия вече ги използва срещу тях. Моят коментар беше в посока, че да, ние спазваме споразуменията; да, ние няма да използваме и не подкрепям използването, но няма как да съдим Украйна затова, че когато срещу нея се използват такива боеприпаси, тя е решила да ги използват", обясни той.

Виж коментарите (3)

Още по темата (4445):
06.05.2024 На фронта загина Александър Пелешенко, двукратен европейски шампион по вдигане на тежести
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент
29.04.2024 В Пловдив заработи център за бежанци и мигранти
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
Още новини от Национални новини:
Изписаха от болницата 2-годишното дете, простреляно в главата
Над 190 служители от 6 институции влизат на проверка в "Лукойл"
Заработва първата в България водородна станция за автомобили
Експерт: Не взимайте бързи кредити, а се обърнате към банките за ...
"Маркет ЛИНКС": Малка разлика между първата и втората политическа...
На цял род птици е дадено името на цар Борис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).