Денков: Виждам Асен Василев и Кирил Петков в изпълнителната власт

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
08:55 / 28.04.2023
1553
Всички имена за кабинет са слухове, няма решение, подчерта депутатът от ПП-ДБ, пред bTV. 

"Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите приоритети. Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи атаките срещу него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско ниво“. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин“ Николай Денков, депутат от коалицията ПП-ДБ по повод информацията, че Петков и Василев ще са вицепремиери в проектокабинета на формацията.

"Беше решено, че политически имена могат да участват. Експертен кабинет без политически лица ние не приемаме сериозно, защото някой трябва да носи политическа отговорност“, уточни Денков. 

Той беше номинация за премиер с втория манадт от есента на миналата година, който беше връчен на "Продължаваме промяната“. На въпроса дали би приел отново да е кандидат за министър-председател, както твърдят слуховете, той отговори, че в момента работи по управленската програма.

От думите му стана ясно, че до неделя най-вероятно ще бъде предложена програма на ГЕРБ-СДС, а след това ще се объсждат имена за министри. 

От партията на Бойко Борисов поискаха до неделя да бъде представен състав на правителството, което ще предложи ПП-ДБ с втория мандат, за да продължат преговорите между двете формации. В противен случай ГЕРБ вероятно ще предложи кабинет на малцинството.

"ГЕРБ имат и друг избор – ако искат да направят кабинет и да търсят други възможности за подкрепа. Техен е първият мандат. Винаги сме казвали, че вариантите са три – или ще намерим някакъв начин с ГЕРБ да съставим правителство, което не може да бъде коалиционно, или те като мандатоносители да потърсят друга подкрепа, или отиваме на избори“, каза още Денков.

Виж коментарите (1)

Още по темата (854):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).