Дадоха общежития безвъзмездно на Аграрния университет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:55 / 11.12.2013
4877
Бивши и настоящи студенти от
Аграрен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Правителството намали капитала на "Студентски столове и общежития" ЕАД чрез обезсилване на акции, съответстващи на стойността на правото на собственост върху 29 имота в Русе, Габрово, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора.

Кабинетът обяви тези имоти за публична държавна собственост и ги предостави безвъзмездно за управление на Русенския университет "Ангел Кънчев", Техническия университет в Габрово, Аграрния университет в Пловдив, Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" и Тракийския университет в Стара Загора.

Имотите са студентски общежития и столове, разположени на територията на университетските кампуси. С приемането на правителственото решение се осъществява социалната политика на държавата спрямо студентите, докторантите и специализантите. Осигурява се и възможност за подобряване на координацията и реализацията на дейностите, свързани с обслужването и битовото им устройване.

Прехвърлянето на правото на управление позволява на висшите училища да провеждат собствена политика по отношение на настаняването и осъществяването на контрол над организацията и реда в общежитията, за да се гарантира сигурността на студентите и по-пълно удовлетворяване на реалните им потребности по отношение на социално-битовото им обслужване.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Алгафари за "Ергенът": Не, няма такава жена в България
Стотици хиляди контрабандни цигари хванаха на ГКПП "Капитан Андре...
Как да си извадим скица на недвижим имот?
Чисто нова култура се отглежда в България
Инфекционист: Комарите могат да бъдат по-опасни от кърлежите
Колко ще ни струват компотите тази година?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).