ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Д-р Станишев за неваксинираните: Всеки има правото да умре, както иска
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:16 / 10.11.2021Коментари (10)3038
© БГНЕС
Неваксинираните срещу COVID-19 трябва да заплащат тестовете си. Те също така трябва да заплащат и лечението си, защото когато им се предоставя безплатно средство под формата на ваксини, за да не се разболеят, те го отказват. Бюджетът на страната е толкова натоварен от тази пандемия, че повече не може така.

Това заяви в интервю за БГНЕС д-р Александър Станишев, лекар в Клиниката по ендоскопска и обща хирургия, оглавявана от доц. Георги Гърбев Първа градска болница в София.

Д-р Александър Станишев е четвърто поколение хирург. Той е внук на знаменития проф. д-р Александър Станишев, убит през 1945 г. и племенник на проф. Димитър Станишев, анатом от Пловдив.

Д-р Станишев подчерта, че в цяла Европа и САЩ са въведени едни полупринудителни мерки, за да се насърчи ваксинацията срещу смъртоносното заболяване.

"С цената на натоварването на ваксинираните, останалите неваксинирани трябва да бъдат отстранени от работа, докато се ваксинират и започнат да работят. В Белгия имаш право да работиш хоум офис, ако не си ваксиниран, но срещу 30% по-ниска заплата“, посочи той.

Хирургът припомни, че в САЩ, Гърция, Франция и други държави отстраниха неваксинираните и чак след като си поставиха ваксини те се върнаха на работа.

"Това е едно меко принуждение. В дадения случай, когато правата на населението изцяло са застрашени, те имат предимство над индивидуалните права“, смята д-р Станишев.

Той често се сблъсква с глупости от типа, че ваксините водят до смърт и други опасни последствия.

"Първоначално се опитвах да убеждавам хората с аргументи, но вече спрях да го правя. В крайна сметка всеки има правото да умре както иска. Щом искат да се мъчат правото е тяхно“, каза известният хирург.

Според него големият проблем е, че неваксинираните и така наречените антиваксари убеждават колебаещи се хора, които също не се ваксинират, заразяват и умират.

"Винаги съм казвал, че така наречените антиваксари трябва да поработят един ден в Ковид-отделение, защото няма да имат силите да работят в реанимация, където наистина е страшно. Нека да поносят костюмите, да видят страданията на хората, да чуят мнението на неваксинираните хора в момента, когато те са болни и не им стига въздух“, каза д-р Станишев.

Интересуваме се дали е имал познати, които не са вярвали първоначално в COVID-19, а след това са се заразили и са променили мнението си.

"Повечето мои познати, които не вярваха в коронавируса, починаха от него. Става дума за 5-6 души. За съжаление, не успях да ги попитам дали са си променили мнението... Имаше и такива, които си го промениха, но прекараха тежко COVID-19“, сподели медикът.

Д-р Станишев е категоричен, че антиваксарството застрашава националната сигурност. "Умират излишно хора, умират в страдания, а това може да се избегне. В цял свят благодарение на ваксинацията бе постигнат комфортен начин на живот, което в България го няма“, заяви хирургът.

Страшната пандемия взима и други невинни жертви, защото хората не могат да получат правилното и навременно лечение. Д-р Станишев отбеляза, че откакто върлува COVID-19 операциите са намалели, отменят се планови операции. .

"Така ще бъде, докато не се постигне необходимото ваксинационно ниво и не се върне нормалният живот“, каза той и добави: "За съжаление, покрай пандемията така наречените нормални заболявания, с които бяхме свикнали, се увеличиха, защото хората се страхуват да ходят на лекар, диагностиката е по-бавна, плановият прием е спрян“, със съжаление констатира хирургът.

Неговият призив към всички е: "Моля Ви, ваксинирайте се!“.


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
до анонимните лайнарчета -антиваксъри - ще си плащате,смотльовци,и ще целувате ръцете на тези,които ви лекуват!
0
 
 
Още един дето "разбира"! Що им дават думата само на ваксъри?
Aнонимен
на 10.11.2021 г.
0
 
 
"Бюджетът на страната е толкова натоварен от тази пандемия, че повече не може така." Пък те взимат заплати по 60 бона. " защото когато им се предоставя безплатно средство под формата на ваксини" експериментална течност до 2023 г. под формата на ваксина
Aнонимен
на 10.11.2021 г.
0
 
 
Не само здравните осигуровки. И данъците да ми върнат, защото от данъците на всички ни се издържат такива като този. Седи в държавна болница, ние му плащаме обучението, специализациите, заплатите, премиите, вечно са недоволни и всички гепят под масата. Дай, дай, дай, мен някой питал ли ме е стигат ли ми парите, доволен ли съм, ако не им платиш под масата и те гледат като псе. Нямам доверие на докторите, няма доверие на болниците. Нито частни, нито държавни. Влизал съм, "лекували" са ме, изнудвали са ме на операционна за пари. Няма да се ваксинирам, защото идва от тях, те го организират и те го правят. Нямам им никакво доверие и се моля на Господа да не дава да влизам в българска болница и да попадам пак в ръцете на подобни доктори. Които казват, че само един от десет в реанимациите им оцелява. ЕГАТИ ДОКТОРИТЕ, ЕГАТИ ЛЕЧЕНИЕТО!
Aнонимен
на 10.11.2021 г.
+1
 
 
Да,ще си плащам ако ми върнат здравните осигоровки
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: