Д-р Шишков: Електронната здравна карта ще доведе до истинска промяна в здравеопазването

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:33 / 26.11.2015
2742
Въвеждането на електронната здравна карта ще доведе до истинска промяна в здравеопазването и ще осигури равни права на пациентите, заяви доц. д-р Димитър Шишков, народен представител от "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок и член на здравната комисия в парламента, на дискусията за правата на пациента, организирана от омбудсмана на Република България.

"Наличието на здравна карта ще даде възможност за изграждане на система, която дава ясна картина за нуждите на пациентите в страната и ще уеднакви възможностите за достъп до своевременно лечение независимо в коя част на страната се намират", добави доц. Шишков.

"Премахването на клиничните пътеки и създаването на диагностично-свързани групи е следваща стъпка за подобряване на здравеопазването, каза още той и допълни, че лекарският труд трябва да бъде остойностен. В момента лекарите имат една базова заплата и останалото е каквото изработят от клиничните пътеки, което е недопустимо", коментира доц. Шишков.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Борисов: В България можеше да се случи същото като в Словакия
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).