Цветанов без второ обвинение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
14:05 / 29.07.2013
5166
Няма внесено второ обвинение срещу Цветан Цветанов в прокуратурата. Обвинението към Цветанов е, че е отказал да подпише 6 искания за използване на СРС спрямо тогавашния районен инспектор в Горна Оряховица Орлин Тодоров.

"Никой не ме е уведомил какво се случва с обвинителния акт срещу клиента ми. На този етап нямам друга информация", заяви адвокат Менко Менков, който защитава Цветанов.

Говорителката на СГП Румяна Арнаудова обясни, че е в лятна отпуска и няма данни за развитието на второто обвинение срещу Цветанов.

В началото на миналата седмица обвинител №1 Сотир Цацаров обеща пред журналисти, че обвинителният акт срещу Цветанов ще бъде внесен в съда до 2-3 дни. Това обаче продължава да не се случва по необясними причини.

"Цветан Цветанов ще бъде осъден и по двете обвинения, които бяха повдигнати спрямо него. Доказателствата срещу него са сериозни", коментира Евгени Диков, изпълняващ функцията градски прокурор на София.

Висшият магистрат коментира и второто обвинение срещу Цветанов.

"Защитата на Цветанов твърди, че по второто дело Тодоров е бил разследван само за кражба на катерушка и пързалка. Това категорично не отговаря на истината. Тодоров е бил разследван още и за изнудване и рекет, така че нещата са много сериозни", подчерта прокурор Диков.

"Продължава данъчната ревизия за парите и апартаментите на Цветан Цветанов. Дали той ще бъде разпитан като свидетел по това производство зависи от преценката на наблюдаващия прокурор", категоричен е магистратът.

Източник: Кросс


Виж коментарите (16)
Още новини от Национални новини:
Дебора за скандалния си арест: Даже не мога да повярвам, че съм б...
Инвеститор към братя Пулеви, след като събориха част от спортния ...
Вътрешният министър говори от Приморско за купуването на гласове
Разследват убийство на пастир с боеприпас
Брокер: Човек винаги ще е на печалба, ако плаща 10 години един на...
Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламент...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).