Цигани пребиха републикански шампион по кану-каяк без причина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
22:08 / 01.08.2016
11666
Многократен републикански шампион по кану-каяк е в болница след побой в центъра на Видин. Момчето е с комоцио, травма на челюстта и охлузвания по лицето, съобщава Нова тв. 

Участник в олимпийски игри и многократен шампион на България по гребане на кану-каяк, днес Борис лежи в болница, след като в събота срещу неделя той и брат му са били нападнати. Момчетата се прибирали от дискотека и спрели да си купят закуски.

"Бяхме връхлетени от група роми, които преди това влязоха в словесна битка с нас. Имаше изказвания като: "Хайде да ги бием тези българи", разказва Борис Недялков.

Думите обаче били само началото на конфликта.

"Опитахме се да потушим по нормален и цивилизован начин проблема, но не успяхме, за съжаление и един от тях нападна брат ми. Аз тръгнах да го защитавам и бях ударен с предмет по главата", разказва Борис Недялков. 

Тогава той губи съзнание, но добре си спомня, че биячите били петима.

"Преди да изгубя съзнание, мисля, че всички бяха върху мен", разказва Борис.

Побоят е станал пред заведение за бързо хранене, което се намира само на 50 метра от полицията във Видин.

Борис е приет в болница, а полицията задържа двама - братята Людмил, на 18 години, и Асен, на 21. Те имат друга версия за случилото се пред закусвалнята. 

"Мен ме удари по-високият, аз паднах, ударих си кръста, а главата ми мина на милиметри от много висок бордюр", заявява Людмил Иванов. 

"Брат ми го бутна, той падна, охлузи се и това е цялата история. Ние не сме казвали, както той написа във "Фейсбук": "Хайде да ги бием тези българи". Ние никога не сме различавали българи от цигани", заявява Асен Иванов.

Прокуратурата във Видин установява кой точно е извършителят на нападението, като има съмнение, че нападателите са били повече от двама.

Виж коментарите (24)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).