Чакаме 10 милиона чужди туристи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:21 / 03.03.2012
1884
През 2020 г. у нас ще идват 10 млн. туристи, ако се запази устойчивият ръст от 5% ръст на чуждестранните гости в страната ни през идните години. Това прогнозира зам.-министърът на икономиката Иво Маринов. Приходите в сектора обаче ще нарастват много по-бавно, в рамките между 1 и 3 на сто, като причините са комплексни: ефектът от кризата, преструктурирането в бранша, свръхпредлагането както по отношение на хотелиерската база, така и в ресторантьорския бранш, неравномерното разпределение на базата за настаняване из страната и бавното навлизане на допълнителни занимания за туристите, които биха могли да удължат престоя им.

След проведените рекламни и маркетингови кампании на ключовите за страната ни пазари Германия, Русия и Великобритания става ясно, че сме разпознаваеми като морска дестинация, но целта на икономическото ведомство е първо да бъдем разпознаваеми като дестинация, а в рамките на идните три години да навлезем с туристически продукти, които обхващат и останалите сезони.

Очакваният ефект от кампанията в Лондон например е двоен ръст в броя на британските туристи до 2020 г. - от 285 на 500 хиляди души годишно.

България трябва да развива по-активно етно туризма, в който се включват традиционни за страната ни преживявания: етнография, национална кухня, винен туризъм, празници и фестивали.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Внимавайте, преписвачи! Матури 2024 няма да са както досега!
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).