Цацаров поиска имунитета на Бат Сали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:39 / 07.07.2016
3205
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ДПС Александър Методиев (Бат Сали) заради нарушение на пътя и закана да "уволнява" полицаи, спрели бус с "негови хора" - футболния отбор на ромите от Самоков.

При извършена от прокурор от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май тази година в Костенец Александър Методиев е извършил две престъпления - противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство.

На 1 май народният представител се движел от Пазарджик към Костенец, управлявайки лек автомобил. Около 16.10 часа Методиев, навлизайки в Костенец, извършил маневра "тройно изпреварване" в участък, в който било забранено изпреварването. Действията му били забелязани от полицаи от МВР - Костенец. 

По същото време на територията на града се провеждала специализирана полицейска операция, полицаите били облечени с униформи, носели светлоотразителни жилетки с надпис "Полиция", служебният им автомобил бил с отличителни полицейски знаци и надписи.

Един от служителите на МВР незабавно подал сигнал със стоп палка да спре. Методиев възприел подадения му сигнал, но вместо да спре, помахал с ръка на полицейските служители и продължил, като дори увеличил скоростта на движение.

След около 10 минути на същото място полицейските служители спрели за проверка микробус, в който пътували 7 лица, на които били поискани документите. Едно от тях нямало документ за самоличност и полицаите го поканили в полицейския автомобил, за да му бъде съставен съответен акт. 

Като разбрали, че ще бъде санкциониран, спътниците на нарушителя започнали да настояват пред полицаите да не съставят акт. Един от тях уведомил по телефона Александър Методиев за случващото се.

След разговора по телефона Александър Методиев веднага се насочил с автомобила си към мястото, където полицаите извършват проверката и съставят акт. Депутатът се приближил до полицейските служители и започнал грубо да им държи сметка защо пишат актове на "неговите хора". 

Той поискал от служителите на МВР отчет за цялостната им дейност през дежурството и подканил останалите лица от микробуса да снимат полицаите с телефоните си. Заплашвал полицейските служители, че ще ги уволни и "след три дни ще се видят вече цивилни".

Законова пречка за наказателното преследване на Александър Методиев е обстоятелството, че към настоящия момент същият е народен представител в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползва с имунитет.

Главният прокурор е сезирал Народното събрание, тъй като това е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народния представител Александър Методиев.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).