Бургазлия остави скъпа строителна машина за съхранение на Пети километър, собствениците на имота я продадоха

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
17:22 / 04.03.2020
5762
Двама бургазлии на възраст 56 и 65 години са установени, като извършители на обсебване на скъпоструваща строителна техника – челен товарач на стойност около 70 000 лв. Установено е, че строителната машина е собственост на трето лице, което преди няколко месеца я оставило за съхранение в частен имот, разположен на 5-ти километър, стопанисван от единия от бургазлиите, съобщиха от полицията.

При завръщането си в Бургас собственикът на товарача поискал да си го прибере, но констатирал липсата му и след неколкократни разговори с бургазлията с цел установяване на местонахождението на товарача, алармирал полицейските служители за липсата на скъпоструващата строителна техника.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и със съдействието на Пето Районно управление – Бургас, е установено, че товарачът е продаден в Шумен за сума, значително по-малка от пазарната му стойност на лице, неподозиращо, че машината не е собственост на продаващите я и е предмет на престъпление. Товачарът е иззет и ще бъде върнат на собственика.

По случая е образувано досъдебно производство.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).