ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Българин, обиколил САЩ и Канада с колело, сложи край на живота си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 01.10.2021Коментари (0)2593
©
Българин, обиколил САЩ и Канада на колело, избра да напусне този свят след нeравна битка със сънната апнея и причиненото от нея безсъние. 33-годишният Йохан Георгиев е сложил край на живота си на 19 август, съобщи bg-voice.com.

Трагичната вест обаче излезе наяве едва сега, след като неговите последовател в интернет спряха да получават вести от приключенията на Йохан. Новината потвърждава и един от най-популярните сайтове в света за хора, тръгнали на път с велосипед.

В писмото пишело, че след неравна битка с болестта си Йохан е заминал на своето последно пътешествие, защото му е дошло твърде много. Паметта на Георгиев ще бъде почетена на служби в Канада и Аржентина.

"Тотален шок. Всички сме шокирани“, каза за BG VOICE един от неговите приятели от Детройт – Георги Петров. Двамата се запознават лично през 2015 г., след като преди това си пишат в социалните мрежи, а Георги следва приключенията на Йохан. Двамата не са си писали от няколко месеца, а последният разговор се сторил странно кратък на Георги, но го отдал на умората от пътуванията на Йохан.

"Беше скромен, много скромен. Аз му предложих да сложи реклами на сайта си, но той твърдо отказваше. Правеше го за себе си“, разказва Георги. Йохан има десетки хиляди последователи в социалните мрежи, които не изпускат видеата му.

От bikepacking.com си спомнят първата среща с Йохан, когато той е започнал своето пътешествие от арктическите брегове на Канада чак до Аржентина. "Той ще бъде запомнен със своя позитивизъм и харизма, както и със способността си да въвлича хората в това, което прави по време на неговите пътешествия. В публикация от 2017 г. се споменава, че Йохан е получил названието "Посланик на годината“ на наградите Bikepacking Awards.

В свое видео, поместено YouTube канала му, Йохан посочва, че през 2014 г. е взел решение да тръгне на обиколка из света. Той взима своя фетбайк (вид велосипед с усилена рамка и широки гуми), закача българското и канадското знаме и започва да прекосява Северна и Южна Америка, показвайки това в своя канал, както и в сайта си bikewanderer.com. Последният блог-пост там е от 15 август, само четири дни преди смъртта му.

В него е публикувано преживяване в Куинел, Британска Колумбия, в Канада. Както и в другите си подобни постове, с много снимки и описания той разказва за преживяванията и срещите си по пътя, споделя уникални гледки и несгоди, случили му се, докато кара колелото си.

Майката на Йохан е българка, а баща му виетнамец, но той казва, че не ги познава добре. Когато е на 15, той идва в Канада с баба си и дядо си, а приятели разказват, че една от причините е психично заболяване на майка му. От тогава той не се е прибирал в България. Неговите приятели Мелани и Дан Лосет разказват, че Йохан е страдал от клинична депресия.

Преди 18 месеца те предложили на Йохан техния дом в Британска Колумбия като база, докато трае пандемията от COVID-19. Той обаче решил да остане сам и те му пращали колети с храна. Емоционалното му състояние се влошило. Преди няколко месеца Йохан отива при Мелани и Дан в Калгари, където карали по празните улици на града, опустели след локдауна. Той остава с тях до края.

Той говореше с нас за самоубийство, но не мисля, че имаше конкретен план за това. Знам, че мислеше за това. Но не мисля, че го планираше, когато ние тръг- нахме. Той беше много честен с мен, не мисля, че ме е лъгал“, разказва Мелани. В последните си часове той приготвил велосипеда си за път, но явно нещо се е случило през нощта.

Праща и прощален мейл в 6:30 сутринта на Дан, който се събужда няколко часа по-късно, когато Йохан вече е приключил с живота си.

"Всичко е твърде много. Отидох пак до Спешното и лекарите там продължиха да ми казват, че приспивателните хапчета са пристрастяващи. Мисля, че ще мога да се наспя, когато съм мъртъв“, пише Йохан в предсмъртното си писмо. "Не мисля, че той искаше да умре, просто искаше болката да спре“, казва Мелани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: