
ЗАРЕЖДАНЕ...
Българи са новите световни шампиони по правене на пица в Италия | ||||||
| ||||||
"Пицата е направена с продукти, които вероятно никой друг не е използвал до момента – магарешки кашкавал, кайма от магарешко месо, мус от крокмач. Френските медии написаха, че пицата ни е достойна за ресторант със звезда "Мишелин", разказаха двамата шефове. Проф. Николина Найденова от Тракийския университет създава кашкавала от магарешко мляко. "1 кг магарешки кашкавал се прави от 40-50 литра магарешко мляко. При кравия кашкавал са необходими около 10 литра мляко", обясни тя. Собственикът на фермата за отглеждане на магарета Иван Кючюков разказа, че хора със здравословни проблеми търсят техните млечни продукти. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg