Българи, прибрали се от Турция: Някой казва "бомба" и 300 души тичат срещу теб

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:19 / 17.07.2016
6231
След повече от 24-часова блокада в Турция българи успешно се прибират у дома. Опитът за военен преврат и сваляне на властта в страната затвориха границите и оставиха десетки сънародници без транспорт и яснота на придвижването им.

С извънредни автобуси българи успяха да се приберат във Варна и Бургас. 15 души от Истанбул се върнаха призори във Варна с два редовни автобуса и извънреден микробус. Част от сънародниците ни на летището часове наред не знаели, че става преврат, чувствали се като заложници.

За критичните часове те разказват как са попаднали в задръстване и трафикът е бил напълно спрян на километър над Босфора. "В един момент минаха 4-5 танка и един БТР, тежковъоръжени хора и наоколо изскачаха от колите, започнаха да крещят. Много хора бягаха към мостовете."

Владимир Ангелов споделя как е видял майка и баща да закриват децата си с възглавници от чуващата се стрелба. "Видях как майка и баща закриват децата си с възглавница и стоят отгоре." Жулиян допълва как майка се е опитвала да нахрани бебето си с мляко, но не е имало кой да й даде вода. "Бях свидетел как майка с дете няма как да разтвори млякото, никой не й дава вода и детенцето яде сухото мляко с лъжичка, отива с празната бутилка с вода, всички казват "closed, closed", нямаше лекари, нищо нямаше."

Българите си спомнят за ужаса, паниката и стреса, който са изпитали. "Някой каза "бомба" и 300 души тръгват срещу теб да бягат, беше, хвърчаха маратонки, чехли, разбити лица, паднали, ужас".

Борис допълва картината на ужаса" "През цялата нощ прелитаха изтребители и се чуваха изстрели от артилерия, тежки изстрели. Сутринта вече хората се оживиха и видимо доволни и щастливи казаха, че са успели да потушат бунта с полицията. Казаха, че военните не са добри хора, искат да правят безредици, но хората са успели с голи ръце да блокират танковете, извадили са войниците отвътре и са успели да потушат тоя бунт."



Източник: bTV

Виж коментарите (1)

Още по темата (29):
27.08.2016 Премиерът иска хора и военна техника за охрана на границата с Турция
16.08.2016 Турски медии: ДПС поддържа връзки с Гюлен
04.08.2016 Генералният консул на Турция в Бургас с разкрития за преврата
01.08.2016 Турция праща у нас "потеря" заради метежник
27.07.2016 Димитър Иванов: България има интерес Турция да е стабилна
26.07.2016 Алекс Алексиев: Реджеп Ердоган започна война със собствения си народ
Още новини от Национални новини:
Румен Радев налага вето на Закона за хазарта?
Почина Петър Бочуков
Желязков: Без експерименти като ротационни правителства
Заради изборите нова гореща телефонна линия
Собственик на магазин: Голяма верига е отчела за миналата година ...
Затруднено движение за автомобили на централен пловдивски булевар...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).