Бракониери на бяла мида си спретнаха гонка в морето с ИАРА

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:33 / 01.02.2020
3993
При рутинна проверка преди няколко дни във водите на Черно море – в района на плаж "Иракли“, служители на сектор "РК“ Бургас са забелязали няколко лодки в близост до брега, без видима външна маркировка, да влачат след себе си потопено във водата въже. Със съмнение за на нарушение, инспекторите се насочват към лодките за извършване на проверка.

След като лицата забелязали приближаващите се инспектори на ИАРА, бързо напускат местността отплавайки с лодките в различни посоки. По този начин същите извършват нарушение на чл. 88 от Закона за рибарство и аквакултури като възпрепядстват проверката. В района където са били лодките са открити забранени съгласно чл. 35 от ЗРА риболовни уреди – драги.

Същите са извадени от водата и иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях бяла пясъчна мида – около 37 кг., е върната обратно във водата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).