Борисов: Възмутен съм от свалянето на протестния билборд на полицаите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:01 / 10.01.2018
5081
"Възмутен съм от свалянето на протестния билборд на полицаите, не ни пречат". Това каза премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание, предаде агенция "Фокус". Припомняме, че билбордът на полицаите, с който планираха да посрещнат евроделегатите, беше свален. С тази алтернативна форма на протест униформените искаха да покажат, че са недоволни от заплащането си и от условията на труд, а целта им беше това да стигне директно до европредставителите. 

"Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда на протеста на полицаите", коментира Борисов. "Това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат", добави той.

"Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и когато защитаваме особено кохезионната политика, искат да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така че не само, че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ", уточни Борисов.

"Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите. Вчера имахме КСНС и исканията на военните са за няколко милиарда - от 3 млрд лв. нагоре, най-вероятно ще излязат 4-5 млрд. накрая", заяви министър-председателят.

"Председателството е на България, нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме", обясни премиерът.


Виж коментарите (0)

Още по темата (88):
27.06.2022 Посочиха основните фактори за напускането на полицаи
27.06.2022 Експерти обсъждат в Пловдив реформата в системата на МВР
03.06.2022 Пловдивските пожарникари се включват в протест
26.05.2022 Попов: Протестите на МВР остават. Направихме достатъчно компромиси
23.05.2022 Заместник-министър на МВР: Служителите заслужават по-високи заплати
16.05.2022 Нови полицейски протести през юни
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).